06-02-2024 10:18:49
Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Küçük Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri & Örnekleri

Alanın darlığı sebebiyle oda dekorasyonunda ferahlık oluşturmak için farklı yollar izlenebilir. Son günlerde minimalist oda tasarımlarının hız kazanmasıyla birlikte küçük yatak odaları da yenilenmeye başladı. Sizlerde var olan ya da yeniden dekore edeceğiniz küçük yatak odalarınız için birbirinden farklı fikirler arıyorsanız içeriğimiz tam da sizlere göre.

Küçük yatak odası dekorasyonlarında hayal gücünü konuşturabilmek oldukça önemli. Bu yaratıcılığı konuşturabilmek için de en önemli detay küçük yatak odalarında nasıl işlevsel alanlar oluşturulabileceğini bilmekten geçer. Son günlerde popülerliğini artıran küçük yatak odası dekorasyon fikirlerini aktarmadan önce bilinmesi gereken noktalara değinilebilir. Buna göre küçük yatak odası dekorasyonu için es geçilmemesi gereken tüm püf noktaları bir araya toplayabiliriz.

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Küçük yatak odası dekorasyonu için seçilecek mobilyalardan tutun da oda rengi, aydınlatmalar ve dekoratif objeler gibi birçok detayın önemi var. Sahip olduğunuz alanı en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız ilk adım olarak bazı değişiklikleri yapmakla başlayabilirsiniz. Buna göre günümüz koşullarından küçük yatak odasına sahip olan kişilerin sıklıkla uyguladığı tasarım fikirlerini birlikte inceleyelim:

1. Ferah ve Açık Renklere Odaklanmak

Küçük yatak odaları için ilk adım olarak odanın rengini değiştirebilirsiniz. Açık renk duvarlar ile odanın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Beyaz, krem, şampanya, taş gibi açık renk tonları sıklıkla tercih edilir. Ton olarak açık renkler alanın olduğundan daha ferah görünmesini sağlar. Renkli tasarımları seviyorsanız bu renk ayrıntılarını odanın diğer dekoratif eşyalarından kullanabilir veya tüm duvarlar yerine tek bir duvarı farklı renge boyamayı deneyebilirsiniz. Koyu renk duvarlar odanın olduğundan daha küçük görünmesine neden olabilir. Mobilya seçimi yapmadan önce duvar rengini belirlemek işinizi kolaylaştıracaktır.

2. Büyük, Daha Büyük Aynalar

Yatak odalarında kullanılan aynalar genellikle gardırop kapaklarında bulunur ya da portatif yapılarıyla taşınması kolay ürünlerden seçilir. Ancak küçük bir yatak odanız varsa ve bu durumdan şikayetçiyseniz alanı büyük göstermenin hilelerinden biri büyük aynalar tercih etmektir. Aynaları yatak başucunuzu kaplayacak şekilde ayarlayabilir veya duvar büyük bölümünü örten aynalar tercih edebilirsiniz. Yatak başlığından tavana kadar uzanan geniş ve büyük aynalar alanın normalden çok daha büyük gözükmesini sağlar.

3. Depolama Alanlarında Portatif Ürünlere Odaklanmak

Küçük yatak odalarında dağınık görünümü engellemek için eşya depolama alanlarından faydalanabilirsiniz. Çok sayıda eşyanın etrafta bulunması küçük odalarda hareket kabiliyetini kısıtlayabilir. Oda boyutlarını göz önünde bulundurarak yenilikçi depolama alanları seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Dekoratif objeleri sergilemek için raflar kullanabilir veya minimal sayıda dekoratif obje kullanmayı tercih edebilirsiniz ya da gömme duvar mantığından faydalanarak dolaplarınızı bu alana yaptırabilirsiniz. Bu sayede düzenli bir görünüm elde ederek odayı ferahlatabilirsiniz.

4. Doğal Işık İmkanlarından Faydalanın

Küçük yatak odaları diğer odalardan daha karanlık gözükür. Böyle bir sorunla karşı karşıya iseniz doğal aydınlatma alanlarında ferahlık sağlayabilirsiniz. Cam ve balkon kapılarınızın önüne eşya yerleştirmemeye özen göstererek doğal ışığın odayı aydınlatmasına izin verebilirsiniz. Çünkü doğal gün ışığı alan odalar ferah gözükür. Eğer odanızda yeterli doğal ışık sağlayacak büyüklükte pencere yoksa pencereleri genişletebilir veya doğal ışık alternatifi aydınlatma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

5. Komodin Alternatifleri Kullanın

Yatak başucunda kullanılan komodinler ekstra alan kaplar. Eşya depolamak ya da abajur için sıkça tercih edilen komodin çeşitlerini küçük yatak odalarında kullanmak yerine yatak başlarına raf monte ederek komodin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yatak üstü raf sistemleri ile modern ve ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer komodin kullanmayı tercih ediyorsanız çok amaçlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz ürünler arasında yer alan İstikbal Gusto Komodin Aydınlatma sizin için uygun bir seçenek olabilir.

6. Canlı Renk Dekoratif Objeler

Soft ve açık renklerle tasarlanan küçük yatak odası dekorasyonlarında hareketliliği sağlayacak canlı parçalara ihtiyaç duyulur. Bu parçalar için kırmızı, turkuaz, turuncu gibi sıcak tonlardaki dekoratif ürünler kullanılabilir. Yatak üstü yastık modelleri, yatak üstü dekoratif örtü gibi ürünlerde bu tarz renk detaylarından yardım alınabilir.

7. Yatak Altını Değerlendirin

Alan darlığı çekilen küçük yatak odalarında göz yormayan her alan depolama amaçlı kullanılabilir. Yatak altı kitaplık, çekmece, dolap olan ürün gruplarını tercih ederek yatak altları değerlendirilebilir. Yüksek ayaklı Mitra Bazalı Karyola gibi yatak çeşitleriyle yatak altını kutular koyarak depolama alanına çevirebilirsiniz. Alanı verimli kullanmak için kesinlikle zemine sıfır yataklar yerine bazalı veya yüksek modelleri tercih edebilirsiniz.

8. Abajur Alternatifleri Arasından Seçim Yapın

Abajurlar zemin ya da komodin üzerinde kullanıldığı için ekstra alan kaplar. Bu tarz aydınlatmalar yerine alandan tasarruf sağlayan modellere yönelebilirsiniz. Aydınlatma için yatak baş uçlarına minimalist aplikler kullanılabilir. Hem modern hem de şık bir görünümü olan aplikler sayesinde oda aydınlatmasına katkı sağlayabileceğiniz gibi abajurların kapladığı alanı da ferahlatabilirsiniz.

9. Avize Seçiminde Modern Tasarımları Dikkate Alın

Küçük yatak odası dekorasyonunda değişiklik yapılacak bir diğer alan avizelerdir. Küçük ve tavana yakın avizeler yerine yatak başlarından aşağıya doğru uzanan modern avizeler tercih edilebilir. Alan küçük olduğu için aydınlatmaya büyük fayda sağlayan böyle ürünler modern yatak odası tasarımlarının olmazsa olmazlarındandır.

10. Raf Yerine Merdiven Kullanmak

Yatak odasında merdivenin ne işi var demeyin! Son yıllarda küçük yatak odası dekorasyonu için en çok kullanılan dekoratif objeler arasında ahşap merdivenler de kullanılıyor. Müsait bir alanda duvara dayayarak kullanılan merdivenler havlu askılığı olarak da sıkça tercih ediliyor. Sizlerde modern ve şık bir yatak odası için böyle dekoratif objelere yönelebilirsiniz.

11. Kompakt Mobilyaları Değerlendirin

Küçük yatak odası dekorasyonu için tercih edilecek mobilyalarda kompakt özellikler aramak gerekir. Günümüzde oldukça popüler olan ranzalı yataklar, asma tavan gibi detayları kullanarak yatak odanızın daha işlevsel olmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan dolap, masa, şifonyer gibi diğer yatak odası mobilyalarında da bu özelliği aramak gerekir.

12. Makyaj Masalarını Katlanır Ürünlerden Seçin

Katlanarak duvara yaslanan raflı sistemler günümüzde oldukça popüler. Sizlerde çok yer kaplayan makyaj masalarınızı bu yöntemle odadan ayırabilirsiniz. Katlandığı anda duvarda kalan makyaj masalarının üst kısmına raf hazırlayarak tüm makyaj malzemelerini bu alanda depolayabilirsiniz. Böylece odanın büyük bir kısmını kaplayan masa ve sandalyesinde kurtulabilirsiniz. Öte yandan odada acil çalışmanız gerektiğinde bu açılır kapanır masayı kullanabilme imkânınız da olur.

13. Büyük ve Duvardan Duvara Gardırop Kullanın

Küçük yatak odalarında tercih edilen küçük elbise dolapları mantıklı gibi görülse de aslında oldukça işlevsizdir. Hem eşyaları toparlamaya yetmeyen hem de alanı verimsiz kullanmanıza sebep olan böyle ürünler yerine daha büyük modellere yönelebilirsiniz. İstikbal’in müşterileri için özel olarak hazırladığı Mitra 6 Kapaklı Dolap tarzında ürünlerle bir duvarı kaplayabilirsiniz.

14. Beyazın Gücüne Güvenin

Küçük ve dar yatak odalarında açık renklerin önemini biliyoruz. Ancak bu açık renkleri komple tek bir konseptte değerlendirmek alanın çok daha ferahlamasını sağlar. Özellikle beyaz tutkunu kişilerin hayran kaldığı bu tarz dekorasyonlarda oda komple beyaza bürünür. Hele ki küçük pencereli ya da hiç penceresi olmayan yatak odalarınız varsa bu detayı değerlendirmek fayda var. Beyazın gücüne inananlardansanız mutlaka Elite Yatak Odası Takımı gibi ürünleri bu alanlarda değerlendirebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Küçük Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Ürünleri tek tek inceledikten sonra bunların bir arada nasıl kullanılabileceğini inceleyelim. Günümüzde giderek modern ve sade dekorların kullanıldığı yatak odalarında sizler için en çok dikkat çeken fikirlerini listeledik. Küçük ve dar yatak odalarında sıkça görebileceğiniz bu dekoratif fikirleri size kendi odanızı nasıl dekore edebileceğiniz hakkında fikirler verebilir. Üstelik böyle fikirler sayesinde alandan kazanabileceğiniz gibi bütçenizi de koruyabilirsiniz.

Minimalist Mobilyalarla Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Küçük yatak odalarından en çok ilgi gören ürünler minimalist tasarımlarıyla işlevselliği ön planda tutan ürünlerdir. Böyle ürünleri kullanarak var olan alan değerlendirilebilir. Başta yatak olmak üzere komodin, şifonyer ya da diğer ürünlerde minimalist çizgilerden seçilebilir.

Minimalist eşya yaklaşımını sadece yatak ve karyolada değil komodinlerde de uygulanabilir. Raflı sistemleri yerine komodin arayışına girdiyseniz Blanca Komodin Aydınlatma gibi yüksek ayaklı işlevsel ürünleri inceleyebilirsiniz. Bu tarz ürünler alandan tasarruf etmenizde etkili olacaktır.

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Mobilya Hatlarında Esneklik Sağlanan Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Küçük yatak odalarında kullanılacak mobilyaların keskin hatları olmamasına dikkat edilebilir. Özellikle duvar köşelerini daha verimli kullanabilmek adına bu tarz mobilya seçeneklerini değerlendirilebilir. Günümüz koşullarında mobilya hatlarında esneklik imkânı sunan ürün gruplarının üst sırasında dolaplar yer alır. Büyük ve çok yer kaplayan gardırop seçimlerinizi Leo Köşe Dolap gibi ürünlerden yana kullanabilirsiniz. Tasarım şekli nedeniyle köşeye tam oturan bu tarz dolaplar odanın ferah görünmesinde etkilidir.

Öte yandan diğer yatak odası mobilyalarında yuvarlak hattı ürünler tercih edilebilir. Yuvarlak hatları bulunan ürün grupları odanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlar. Venon Şifonyer gibi kenar hatlarında yumuşak geçişlerin yer aldığı ürünlerle alanı olduğu keskin hatların dışına çıkarabilirsiniz.

Açık Gardırop Farkıyla Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Küçük yatak odalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise açık gardırop sistemleridir. Genel olarak raflı askılıkların sıkça yer aldığı böyle alanlarda var olan gardırobunuzu kapaksız olarak da kullanabilirsiniz. Açık raflar alanın daha ferah görünmesinde etkili olurken bazı cam kapaklı gardıroplarda aynı etkiyi oluşturabilmektedir. Eğer yeterli alan yoksa mutlaka denenmesi gereken bu küçük yatak odası dekorasyon fikri gömme duvar olan alanlarda da kullanılabilir.

Gömme duvar kısmına sadece raf ve askılık sistemi koyarak dolap derdinden kurtulmak mümkün. Hatta bu alan hoş ve şık fon perdeleriyle kapatılarak yatak odasında eşsiz bir hava oluşturabilir. Sizlerde evinizdeki her alanı daha verimli ve şık kullanabilmek için bu tarz küçük yatak odası dekorasyon fikirlerini inceleyebilirsiniz. Kendi imkân ve isteklerinize göre uygulayacağınız değişikliklerle odanızı baştan oluşturabilirsiniz.

Katlanabilir Yatak Kullanılarak Tasarlanan Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Yatak odası dekorasyonundan en çok alan kaplayan ürün yatak olduğu için küçük yatak odalarında katlanabilir yataklar sıkça kullanılır. Böyle yatakların kısmı katlandığında koltuk olurken bir kısmı komple duvar içerisine geçerek ortadan kaldırılır. Diğer ürün seçeneklerine göre daha yüksek fiyatlı olan böyle ürünlerle küçük ve dar yatak odalarını büyük gösterebilirsiniz.

Yatağın Ayrı Bölmeye Alındığı Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Kimi küçük yatak odalarında kolonlar sebebiyle bazı alanlar kullanışsız hâle gelebilir. Eğer yatak odanızda yatağınızı komple saklayabilecek bir alan bulunuyorsa mutlaka bu tarz alanlar için hazırlanan dekorasyon fikirlerini inceleyebilirsiniz. Bu sayede ilk bakışta işlevsel gibi görünmeyen bu alanı bütünüyle yatağınıza ayırabilirsiniz. Hatta bazı dekorasyon stillerinde böyle bir alan olmamasına rağmen kontrplak kullanarak bu tarz alanlar oluşturulabilir.

Günümüz koşullarında genç çiftlerin ilgisini çeken bu tarz küçük yatak odası dekorasyonlarında tül perdelerden destek alınıyor. Eğer sizlerde böyle bir oda dekorasyonu yapmak istiyorsanız odanın yatak alanının diğer eşyalardan ayırabilirsiniz. Sağ ve sol tarafında çeşitli ekipmanlarla yapay duvar oluşturduğunuz yatağın ayak ucuna uçuşan tül perdeler kullanabilirsiniz. Böylece şık bir cibinlik havasına da kavuşmuş olursunuz. Böyle alanlar için tercih edilecek yatak ebatlarının küçük olmasına dikkat etmek gerekir. Hayalinizdeki yatak odası bu tarzda ise Serez Karyola gibi 150x200 ebatlarındaki karyolaları seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Cam Duvarlı Küçük Yatak Odası Dekorasyonları

Küçük yatak odası dekorasyonlarındaki en büyük sorun doğal ışık alımının az olmasıdır. İmkânı bulunan kişiler için önerilen ve oldukça ilgi gören dekorasyon önerilerinden biri mümkün olan pencereli duvarın komple cama çevrilmesidir. Büyük ve ışığı doğrudan alan böyle alanlar olduğundan büyük gözükür. Gün ışığını küçük bir alandan değil de tüm duvardan alan küçük yatak odalarında istenilen şık ortam oluşturulabilir.

Sizin de böyle bir şansınız varsa tavandan zemine kadar uzanan pencere önünü boş bırakmaya özen gösterebilirsiniz. Bu alanın oda aydınlatılmasında kullanılacağını farz ederek oda dekoruna diğer duvardan başlayabilirsiniz. Her ne kadar aydınlatma çok yüksek olsa da odanın boyutları küçük olduğu için böyle alanlarda açık renk mobilyalar tercih edilebilir.

İndigo Yatak Odası Takımı ile şık ve bohem tarzı evinize yansıtacak mobilyalarla cam duvarlı odanızı şıklaştırabilirsiniz. Bembeyaz tüller ve doğal ışıkla istenilen ferahlığa ulaşan küçük yatak odalarında mümkün mertebe boyutu küçük mobilyaları tercih edebilirsiniz. Çok geniş ve uzun mobilyalar alanı küçülteceğinden kullanım konusunda zorluk oluşturabilir. Başta karyola olmak üzere dolap ve diğer tüm mobilyalarda minimal seçimler yapılabilir.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.