06-02-2024 11:37:23
Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı

Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı?

Geniş bir alan sunmasıyla baza altı evdeki düzeni sağlamak ve karışıklığı en aza indirmek için kullanılan en önemli depolama yerlerinden biridir. Saklı olduğu için de göz yormaz ve bu nedenle oldukça sık kullanılır. Peki, baza altı nasıl düzenlenir?

Baza altı genellikle gündelik hayatta ihtiyacımızın olmadığı ancak bir gün kullanacağımız eşyalarla doludur. Yastıklar, çarşaflar, yorganlar, hatta artık pek kullanılmayan ancak bir gün ihtiyaç duyabiliriz diye tuttuğumuz kitaplar baza altına konur. Baza altı düzeni yaparken ilk yapmanız gereken şey bir daha kullanmayacağınız, gereksiz eşyalardan kurtulmak olacaktır. Böylece gerekli eşyalara daha çok yer kalır. Baza altı düzeni nasıl olmalı ve nasıl yöntemler kullanabiliriz? Gelin beraber inceleyelim.

Baza Altı Düzeni Neden Önemlidir?

Baza altı evdeki pek çok dolaptan daha çok eşya barındırabilir. Evdeki kişi sayısına göre artan baza sayısı evdeki eşyaları kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Mevsimlik giysiler, kullanılmayan yorganlar ve bir gün kullanılmak üzere özenle bir kenara konulmuş çeyizler her gün kullanmadığınız eşyalardan birkaçıdır. Dolapları bunlarla doldurmak günlük eşyalarınızı koyacağınız yerleri azaltır. Bunun yanı sıra karmaşık bir görüntüye sebep olur. Bu yüzden de baza altını akıllıca kullanmak çok önemlidir.

Baza altını düzenlerken aradığınız eşyaları hızlıca bulabileceğiniz bir düzen oluşturmalısınız. Böylece bir eşyaya ihtiyaç duyduğunuzda diğer eşyaların tamamını çıkartmak zorunda kalmazsınız. Hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca doğru bir baza seçerek baza altı düzeni yaparken işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun bir baza bulabilmek için baza yatak çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Baza Altı Düzeni ve Uyku Kalitesi İlişkisi

Baza altı düzeni yalnızca evinizi düzene sokmaz, uyku kalitenizi de etkiler. Ağzına kadar dolu bir baza altı yatağı yukarı kaldırır ve bir eğim oluşturur. Bu da uykunuzu etkiler. Rahat bir ortamda uyuyamadığınız için kaliteli bir uykudan mahrum kalmış olursunuz. Bu yüzden de baza altı düzeni yaparken her şeyi içine tıkıştırmaktansa parçalara bölmelisiniz.

Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı

Baza Altı Düzenlemesi Nasıl Yapılmalıdır?

Baza altı düzenlemesi yaparken ilk önce içine koyacağınız eşyalara karar vermelisiniz. Bir daha hiç kullanmayacağınız eşyaları koymaktansa ileride bir gün kullanacağınızdan emin olduğunuz yorgan, çarşaf gibi eşyalara öncelik vermelisiniz. Eğer tüm gerekli eşyaları koyduktan sonra hala yer kaldıysa öncelikli olmayan eşyaları dizmeye başlayabilirsiniz. Baza altına koyacağınız eşyalara karar verdikten sonra bunları gruplandırmanız gerekir. Böylece baza altından bir şey almak istediğinizde nerede olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Türlerine göre eşyalarını ayırdıktan sonra baza altı organizer ya da baza altı hurç gibi düzenleyicilere koymalısınız. Eğer hurç ya da organizer yoksa baza altı kutularından yararlanabilirsiniz.

Baza altı düzenleyicilere koyduğunuz eşyaların üzerine ne olduklarını yazarak bir eşyaya ihtiyaç duyduğunuzda daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ardından baza altı kutu hurç ve organizerlara koyduğunuz eşyaları yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

Baza Altı Düzenleme Püf Noktaları Nelerdir?

  • ● Bazı altı düzenlemesi yapmadan önce iyice temizlemelisiniz. Sabunlu bez yardımıyla bazanın içini silmeli ve ardından durulamalısınız.
  • ● Bazanın en alt kısmına üstüne ağırlık binerse hasar görmeyecek ve çok sık kullanmanızın gerekmediği eşyaları koyun.
  • ● Evde birden fazla kişi yaşıyorsa hepsine ayrı ayrı düzenleme yapabilirsiniz. Böylece eşyalarınız karışmaz ve herkes eşyalarının nerede olduğunu bilir.
  • ● Vakumlu saklama poşetleri kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz.
  • ● Baza altı düzenlemesi yapmadan önce alacağınız bazaya dikkat edin. Geniş bir yeri olan bir baza tercih etmeniz düzenleme yaparken işinizi kolaylaştıracaktır. Daha kolay bir kullanım için altı çekmeceli bazalara göz atabilirsiniz.

Baza Altı Düzenleyici Ürünler ve Kullanımı

Baza altını düzenlemek için kutu, hurç, vakumlu saklama poşetleri, organizer ve kutu hurç gibi ürünler kullanılır. Baza altı yorgan düzeni için vakumlu saklama poşetleri harika bir seçim olabilir. Vakumlu saklama poşetleri yorgan gibi çok yer kaplayan eşyaların kapladığı alanı azaltmak için kullanıldığı için bu iş için biçilmiş kaftandır. Hurçlar yine yorganlar için kullanılsa da kıyafetler için de iyi bir tercih olabilir. Diğer tüm ürünler de farklı eşya büyüklükleri için üretilmiştir. Elinizde bulunan eşyaları en uygun bulduğunuz düzenleyiciye koyabilirsiniz.

Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı Baza Altı Düzeni Nasıl Olmalı

Baza Altı Organizasyonu: Yatak Odasında Pratik Çözümler

Baza altı organizasyonu yaparak diğer eşyalarınız için yer ayırabileceğinizden bahsetmiştik. En kullanışlı ve pratik organizasyonu nasıl yapabilirsiniz? Bunun için pek çok yöntem var ve sizin tarzınız da önemli rol oynuyor. İlk olarak mevsimsel kıyafetleri baza altına koyabilirsiniz. Kış mevsimi geldiğinde kısa kollu tişörtler ya da şortları giymeniz zor olacak. Dolabınızda boşuna yer kaplamalarındansa daha sonra kullanılmak üzere kutu hurca koyabilir ve yaz ayı geldiğinde çıkartabilirsiniz. Böylece yatak odanız daha düzenli ve toplu gözükür.

Baza Altı Temizliği Nasıl Yapılır?

Baza altı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız cevabı basit. Baza altı temizlemek için bazanıza zarar vermeyecek bir ürün seçerek başlayabilirsiniz. Temizlik yaparken düzenleyicileri temizlemeyi de unutmayın. Lavanta keseleri kullanarak güve ve kelebekleri uzak tutabilirsiniz. Son olarak bazanızın ömrünü kısaltmamak adına kullanım talimatlarını dikkate almalısınız.

Baza Altı Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Baza altı kokusu nasıl giderilir sorusuna cevap vermek gerekirse;

  • ● Karbonat kokuyu alma özelliği olduğu için rutubet kokusunu gidermek için kullanılabilir. Bir poşetin içerisine biraz karbonat koyup bazanın altına koyun. Kokuyu emerek rutubet kokusunu engelleyecektir.
  • ● Bazanızı belirli aralıklarla havalandırmayı unutmayın.
Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.