06-02-2024 11:53:44
Köşe Koltuk Takımları

Küçük Alanlar için Köşe Koltuk Takımları

Köşe Koltuk Takımı Nedir?

Köşe koltuk takımı, bir oturma odasında veya salonda alanı en üst düzeye çıkarmak için kullanılan ideal mobilya türlerinden biridir. Yaşam alanlarına şıklık ve konfor katmanın harika bir yolu olan köşe koltuk takımı; çeşitli stil, boyut ve renklerde üretilerek her evin dekorasyonuna uyum sağlar. Minimum yer kaplarken bol oturma alanı sağlaması ile de konukları ağırlamak, TV izlemek veya sadece evde dinlenmek için konforlu bir oturma alanı hâline gelir. Rahat minderleri ve sağlam çerçeveleri ile köşe koltuk takımları, uzun yıllar rahatlık ve şıklık sağlar. Siz de ister geleneksel ister modern bir tasarım arıyor olun ihtiyacınıza uygun bir köşe takımını İstikbal’in ürün gamında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Köşe Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eviniz için köşe takımı seçimi söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Odanın büyüklüğünden ve şeklinden kullanılan malzemelere kadar alanınız için neyin en iyi olacağını belirlemek önemlidir. Ne kadar oturma alanına ihtiyacınız olduğunu belirleyerek köşe koltuk takımlarını inceleyebilirsiniz. Kalabalık bir aile iseniz veya misafirleriniz çok oluyorsa geniş oturma alanı sunan modeller oturma odalarınıza uygun olacaktır. Oturma alanını belirlerken odanın ölçüsüne dikkat etmek ise mobilya alırken göz önünde bulundurulması gereken bir başka faktördür. Köşe koltuk takımını konumlandıracağınız yerin ölçüsünü alarak koltuk modelleri ile kıyaslama yapabilirsiniz. Bazı koltuk takımlarında takım içeriğini kendiniz oluşturabildiğinizden alanına göre parça alarak da kendi köşe takımınızı yaratabilirsiniz.

Tarzınız ise köşe koltuk takımı seçerken öncelik vermeniz gereken bir başka etken. Modern bir stiliniz varsa ve evinizin diğer alanlarında bu şekilde döşenmişse modern köşe koltuk takımlarını inceleyebilirsiniz. Tarzınıza uygun bir mobilya ile aksesuar, halı, avize gibi diğer detayları kolayca kombinleyebilir; hayalinizdeki yaşam alanına kavuşabilirsiniz.

Köşe koltuk takımında kullanılan malzemeyi önemsemek ise koltuğun kullanım ömrünü ve konforunuzu etkiler. Kaliteli ahşap iskelet, sünger, kumaş ve aksesuarlardan oluşturulmuş takımları uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz. Bu aşamada tabii ki bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Bütçenizi sarsmayacak ama sizi rahat ettirecek bir köşe koltuk takımı bulabilirsiniz.

Mobilyanın kolay temizlenmesi de size kullanım rahatlığı sağlar. Robot süpürgenin girebileceği yüksek ayak köşe koltuk takımı, oturma odanız veya salonunuzun kolayca temizlenmesine yardım eder. Ayrıca silinebilir kumaşa sahip bir koltuk takımı da temizlikte size destek sağlar. Bu sayede herhangi bir şey döküldüğünde hemen silebilir ve dinlenmenize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Son olarak eğer eviniz küçükse veya depolama alanınız fazla değilse sandıklı köşe koltuk takımlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede az kullanılan eşyalarınızı koltuk altına yerleştirerek istemediğiniz görüntüyü veya kalabalığı yok edebilirsiniz. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurmak, eviniz için bir köşe takımı seçerken bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Köşe Koltuk Takımları Köşe Koltuk Takımları

En İyi Köşe Takımı Hangisidir?

En iyi köşe koltuk takımını bulmak zevkinize ve oturma alanlarınızın ölçüsüne uygun olanı bulmak ile başlar. Bunun için araştırma yaparken alacağınız köşe koltuk takımının sizi yansıttığına emin olurken konforunuzu üst seviyelere taşıması gerektiğini de bilmelisiniz. Bu sayede alacağınız köşe koltuk takımını sıkılmadan, rahatça uzun yıllar kullanabilirsiniz. İstikbal’in köşe koltuk takımı ürün grubu arasında öne çıkan bazı modelleri alışverişinizi gerçekleştirmeden önce inceleyebilirsiniz.

Oturma odanızda köşe bir alan yaratırken şıklık kazandırmak istiyorsanız Lena köşe takımı size göre olabilir. Hem modern hem zarif bir köşe takımı olmasının yanı sıra bu model size başka rahatlıkları da sunar. Yatak olma özelliği sayesinde kendinize geniş bir alan tanıyabileceğiniz gibi misafirlerinizi de rahatlıkla ağırlayabilirsiniz. Takımın içerisinde yer alan pufu yatakla birleştirmek de bir seçenek. Dinlenme zamanlarınızda ise pufa ayaklarınızı uzatıp derin bir nefes alarak anın tadını çıkarabilirsiniz.

Sadece bir köşe koltuk almaktan daha fazlasını arayanlara sunulan başka seçenekler de vardır. Elizya köşe takımı, köşe ikili ve köşe uzanma parçaları ile oturma odalarınızın en güzel köşesine yerleşir. Takımın popüler olmasının özellikleri arasında yatak ve sandıklı olması da yer alır. Evinizde depolama alanı arıyorsanız bu takım ile dağınıklıktan kurtulabilir, az kullandığınız eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Yatak olma özelliği ise hem size hem misafirlerinize büyük konfor sağlar. Alternatif olarak değerlendirebileceğiniz Star X uzanmalı köşe takımı ve Elizya ile sadece bir köşe koltuk takımı almış olmaz, kendinize geniş hareket alanları da sağlayabilirsiniz.

Star X modelleri arasında avantaj sunan Star X köşe takımı, sandıklı oluşu ve yatak olma özelliği ile tercih edilir. Bu modelin bir diğer özelliği ise köşe koltuk takımının hem ikili hem üçlü kısmının yatak olabilmesi. Bu sayede sadece bir değil, iki misafiri birden aynı koltukta ağırlayabilirsiniz. Antrasit ve bordo seçenekleri arasında karar ise tamamıyla sizin zevkinize kalır. Geniş yatma alanı ve sandık özelliği arayanlar Estilo X köşe takımı ile de tanışabilir. Bu tasarım kullanıcı dostu olup her evin gözde mobilyaları arasında.

Çekirdek aile için yeterli olacak ve çok geniş olmayan bir köşe koltuk takımı için gözler Sole köşe takımına çevrilir. 243 cm genişliği ile oturma odalarınızı en şık şekilde değerlendirebilirsiniz. Köşe koltuk takımına ek olarak kullanabileceğiniz berjer ise alanınızdaki bir başka köşeye geçmeye hazır. Yine sandık özelliği bulunan bu köşe takımını eşyalarınız için kullanabilirsiniz.

Modern mobilyaların, yıllardır vazgeçilmez detaylarından biri olan kapitone işçiliği Diego köşe takımında karşınıza çıkar. Diego, Chester koltuk olarak arama yapan kişilerin beğenisine sunulurken alanlarınıza şıklık katar. Vizon kumaş ve varak ayak detayları ile salonlarınıza zarafet kazandırabilir, lacivert kumaş ve ahşap ayaklar ile de oturma odalarınızın sportifliğine katkıda bulunabilirsiniz.

Köşe Koltuk Takımları Köşe Koltuk Takımları

Küçük Alanlar için Köşe Koltuk Takımları

Oturma odanız veya salonunuz küçükse köşe koltuk takımları ile bambaşka bir ortam yaratabilirsiniz. Köşe koltuk takımları bu alanlarda modern ve şık bir görünümü korurken sınırlı bir alanda oturma kapasitesini en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır. Köşe koltuk takımı ile küçük alanınızı sıcak ve davetkâr bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Modüler yapısı ile küçük alanlar için ideal bir alternatif olarak değerlendirilebilecek Mary köşe koltuk takımı ile istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz. Uzanma ünitesinden ikili koltuğa, puftan berjere kadar birçok parçadan oluşan Mary’den istediğinizi seçerek kendi takımınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Gri rengi ile her alana uyum sağlayacak Mary’de yan sehpanızı da takım içerisine dahil ederek çayınızı ve kahvenizi uzanırken yan sehpaya koyabilirsiniz.

Rova köşe koltuk takımı da modüler yapısı ile küçük alanlara mobilya seçmeyi zevkli hâle getiren modellerden biri olarak öne çıkar. Üçlü koltuğu ile kendinize geniş bir uzanma alanı yaratırken köşe parçası ile takımınızı kolayca birleştirebilirsiniz. Küçük alanlarda rahat etmek için tasarlanan bu modeller sayesinde oturma odalarınızın nasıl bir yere dönüştüğüne şaşıracaksınız.

Modern bir köşe koltuk takımı arayanları Lauren karşılıyor. Özellikle oturma odaları için ideal ölçülerde tasarlanan bu koltukla akşamları TV veya dinlenme saatlerinizi keyfe çevirebilirsiniz. Mavi ve yeşil renkleri ise modern alanları renkli bir yer hâline getiriyor. Tarzınıza en yakın bulduğunuz renk ile dekorasyonunuzu tamamlayabilir, takımla beraber sunulan berjer ile de kendinize yeni bir oturma alanı daha yaratabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.