06-02-2024 10:45:22
Masif Ne Demek

Masif Ne Demek? Masif Ahşap Mobilya Kullanım Tüyoları

Mobilya söz konusu olduğunda masif, isminden sıklıkla söz ettiren bir malzemedir. Ağacın doğallığını bozmadan elde edilen bir ahşap türü olan masif, dayanıklı yapısı ve işlevselliğiyle çoğu mobilyada tercih edilen bir malzeme haline gelir. Masiften ahşap mobilyalar, tek parça ahşaptan yapıldığı için oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Günlük aşınma ve yıpranmayı tolere edebilecek bir yapıya sahip olan ürünler, uzun süreli bir kullanım ömrü sunmasıyla öne çıkar. Bununla beraber kendine has bir güzelliğe sahip olan masif, mobilyaların ayrı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Masiften üretilen mobilyalarda ahşabın damarları farklı yönlerde hareket edebilir ve bu görünüm doğallıktan hoşlanan kişilerin hoşuna gider. Ayrıca masif ahşap, kolay bakımıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Küçük bir çentik zımparalandıktan sonra yeniden cilalanabilir ve mobilyadaki hasarlar daha kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Bununla beraber gerçek ağaçtan üretildiği için masif mobilyalar kaplamalarla kıyaslandığında biraz daha ağır olabilir. Herhangi bir şekilde toksik kimyasallar içermeyen masif mobilyalar, doğrudan ağaçlardan öğütülerek üretildiği için güvenle kullanabilecek ürünler arasında yer alır. İşlenmiş ahşap malzemelerle kıyaslandığında masif ahşaptan üretilen mobilyalar kolay kolay deforme olmadığı için de birçok kişi tarafından tercih edilir. İstikbal’de bulunan birbirinden farklı masif mobilya çeşitleri arasından evleriniz için uygun olanı kolaylıkla bulabilir, kaliteyi şık dokunuşlarla odalarınıza taşımaya başlayabilirsiniz.

Masif Ne Demek?

Masif, doğrudan ağaçlardan elde edilen bir malzemedir. Ceviz, gürgen, çam, meşe ya da kayın gibi ağaçlardan üretilen malzeme, sağlamlığıyla bilinir. Masif panel ise daha büyük bir parça oluşturmak için ahşap katmanlarının birbirine eklenmesi şeklinde tanımlanabilir. Tamamen doğal bir malzeme olan masif, ahşabın en doğal hali olmasıyla öne çıkar. Doğallığı sayesinde uzun ömürlü bir kullanıma sahip olan malzeme, dayanıklı olmasının yanı sıra estetik görünümüyle de birçok kişinin beğenisini kazanır.

Masif Ne Demek Masif Ne Demek

Masif Ahşap Ne Demek?

Masif ahşap, hemen hemen her stille başarılı bir şekilde uyum sağlayabilen bir malzemedir. En basit tanımıyla masif ahşap, ağaçlardan kesilen ve doğrudan evinize getirilen orijinal bir ahşap parçasıdır. Eski zamanlarda sunta ya da kontrplak yaygınlaşmadan önce masif ahşap tek ahşap mobilya türüydü. Bundan dolayı antika değeri taşıyan mobilyaların çoğu masif ahşaptan üretilir. Masif ahşaptan üretilen mobilyaların yüzeyleri genellikle pürüzlü bir yapıya sahiptir. Ahşabın gözenekleri mobilyaların yüzeyinden rahat bir şekilde görülebilir. Eğer masif mobilya modellerinin yüzeyi pürüzsüzse bu malzemenin laminant gibi farklı tabakalarla kaplandığı anlamına gelir. Bazı durumlarda masif ahşap, çeşitli tabakalarla kaplanarak pürüzsüzleştirilebilir. Kaplamalar, malzemenin doğal görünümünün elde edilmesini sağlarken mobilyaların pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Bununla beraber masif ahşaptan üretilen mobilyaların yüzeyi kaplanabilse de köşeleri ve kenarlarında ahşabın doğal dokusu rahatlıkla görülebilir. Malzeme, düz ahşap parçalardan oluştuğu için kaplamalar bu parçanın her tarafını eşit bir şekilde kaplayamaz. Evlerinizde natürel, sağlam ve şık parçalar kullanmayı tercih ediyorsanız İstikbal’deki masif ahşap mobilya modellerini inceleyebilir, hayalinizdeki görünümü pratik bir şekilde elde edebilirsiniz.

Masif Ahşap Nerelerde Kullanılmaktadır?

Mobilya üretiminden inşaatlara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan masif, günlük hayatta birçok yerde bulunur. Malzemenin nerelerde kullanıldığı hakkında detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıda bulunan listeyi inceleyebilir, ihtiyaçlarınıza uygun olan ürünlere anında erişebilirsiniz.

  • ● Yer döşemelerinde masif ahşap sıklıkla kullanılır. Tamamen doğal bir malzeme olan masif ahşap, ömürlük kullanım için idealdir. Yer döşemelerinde masif kullanımı çekici bir görünüm elde edilmesini sağlar. Ayrıca yer döşemelerinde masif kullanıldığında temizlenmesi de oldukça kolay hale gelir. Dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için masif yer döşemeleri uzun süreli bir kullanım sunar.
  • ● Masif ahşap dolaplarda da sıklıkla kullanılır. Yatak odası dolaplarında kullanılan malzeme, toksik kimyasallar içermediği için kıyafetlerinizi güvenle muhafaza edebileceğiniz alanlar elde etmenizi sağlar. Ayrıca sağlam olduğu için masiften üretilen dolapları uzun süre kullanabilirsiniz. Zamansız bir görünüme sahip olan İstikbal masif dolap koleksiyonu sayesinde yatak odalarınızdan ilk günkü keyfi alabilir, istediğiniz dekorasyonu kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
  • ● Gardıropların yanı sıra masif ahşap kitaplık ya da raf gibi mobilyalarda da kullanılır. Ağır kitaplar için sağlam bir alan istiyorsanız masif ahşaptan üretilen mobilyaları inceleyebilir, eşyalarınız için dayanıklı bir yer sağlayabilirsiniz.
  • Masif ahşap yemek masalarında da sıklıkla tercih edilen bir malzemedir. Kendine has görünümü sayesinde yemek masalarına orijinal bir hava katan masif ahşap, mutfaklarda ya da yemek odalarında kullanılabilir. Doğru sandalyelerle bir araya getirildiğinde yemek alanlarının daha estetik hale gelmesini sağlar. İstikbal’de bulunan masif masa ve sandalye takımlarını inceleyerek hayalinizdeki görünümü elde edebilir, sağlam ve zarif yemek takımlarına anında sahip olabilirsiniz.
  • ● Televizyon üniteleri de masif ahşaptan üretilebilir. Salon ya da oturma odalarınıza hem sağlam hem de şık bir televizyon ünitesi almak istiyorsanız masif üniteler iyi bir seçenek haline gelir. Yerleştirildiği odada odak noktası haline gelen üniteler, televizyonlarınız için zarif bir köşe oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca İstikbal’in koleksiyonunda çekmeceli ve şık bir görünüme sahip olan üniteler, zarafeti işlevsellikle bir araya getirir.
  • ● Sehpa modellerini incelediğinizde masif ahşaptan üretilen seçenekler olduğunu görebilirsiniz. Masif ahşap, özellikle şık salonların vazgeçilmez bir parçası haline gelir. Malzemeden üretilen orta sehpalarla salonlarınıza şık bir görünüm katabilir, istediğiniz dekorasyonu zorlanmadan elde edebilirsiniz.
  • ● Masif ahşap, karyolalarda da kullanılan bir malzemedir. Masif ahşabın sağlamlığı ve şık detayları, yatak odalarına ayrı bir görünüm kazandırır.

İstikbal’deki masif ahşap mobilya modellerini inceleyerek hayalinizdeki dekoru kolaylıkla elde edebilir, odalarınızın görünümünü dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Sehpalardan masalara dolaplardan kitaplıklara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan İstikbal sayesinde evlerinizi hayalinizdeki gibi dekore etmeye başlayabilirsiniz.

Masif Ne Demek Masif Ne Demek

Masif Ahşap Temizliği Nasıl Yapılır?

Çok az bakıma ihtiyaç duyması, masif ahşabın öne çıkan yönleri arasında bulunur. Masif ahşap mobilyaların temizliğinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, eşyalarınıza nasıl daha iyi bir şekilde bakabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • ● İlk olarak mobilyanın yüzeyindeki tozu almanız gerekir. Mobilyanızın tozunu aldıktan sonra hafif kirleri pratik bir şekilde çıkarmaya başlayabilirsiniz.
  • ● Az suyla beraber mobilya temizleyicileri kullanarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ahşap temizliği için özel olarak formüle edilen malzemelerle de hafif bir şekilde temizlik işlemini yapabilirsiniz.
  • ● Temizlik işlemini gerçekleştirirken kullandığınız bezin ıslak olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Nemli bir bez kullanarak mobilyanızın istediğiniz bölgesinde temizlik yapabilirsiniz.
  • ● Bezi sık sık durulayarak temizlik yaptıktan sonra kuru bir bez alarak mobilyanın nemli bölgelerini kurulamanız gerekir.
  • ● Masif ahşap, doğal bir materyal olduğu için temizliğinde kullandığınız malzemeleri özenli bir şekilde seçmeniz önemlidir. İçerisinde yoğun oranda kimyasal bulunan malzemelerden kaçınmalı ve daha doğal yollarla temizlemeyi denemelisiniz.

Mobilyalarınızı dikkatli bir şekilde temizleyerek uzun süre ilk günkü görünümlerini korumalarını sağlayabilir, eşyalarınızın daima şık kalmalarını mümkün hale getirebilirsiniz.

Masif Ahşap Mobilya Kullanım Tüyoları

Masif ahşap mobilya modelleri her ne kadar sağlam bir yapıya sahip olsa da ürünleri kullanmadan önce bazı bilgileri bilmeniz gerekir. Aşağıdaki listeyi inceleyerek mobilyaların kullanımı hakkında tüyoları öğrenebilir, mobilyalarınızı uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

  • ● Masif ahşap mobilyaların direkt olarak güneş ışığıyla temas etmesi önerilmez. Ultraviyole ışınlar, ahşabın yüzeyinde solma benzeri istenmeyen durumlara neden olabilir..
  • ● Mobilyaların üzerine sıcak nesneler koymamanız gerekir. Sıcak nesneler düzenli bir şekilde ve doğrudan masif ahşap bir masa üzerine yerleştirilirse mobilyanın orijinal dokusunda bozulmalar meydana gelebilir. Meşe, ceviz, akçaağaç ya da gürgen fark etmeksizin bütün masif ahşap mobilyaları sıcağa karşı korumanız gerekir. Herhangi bir doğal ahşap, sıcaklıktan olumsuz bir şekilde etkilenebilir.
  • ● Masif ahşap mobilyaları kullanırken düzenli bir şekilde tozlarının alınması önerilir. Toz, mobilyaların doğal parlaklığını bozabilir. Ayrıca toz, mobilyaların çizilmesine neden olabilir.
  • ● Masif ahşap mobilyalarınızı temizlerken çok fazla ıslatmamaya dikkat etmelisiniz. Nemli bir bez kullandıktan sonra mobilyanın ıslak kalan bölümünü kurulamayı unutmamalısınız.
  • ● Masif masa kullanıyorsanız bardak altlığıyla beraber içeceklerinizi tüketmeniz önerilir. Mobilyalarınızı özenli bir şekilde kullanarak küçük hasarlara karşı koruma altına alabilirsiniz.
  • ● Masif mobilyalar ağır olacağı için taşırken dikkatli davranılması gerekir.

Sağlam ve dayanıklı bir yapıda olan masif ahşap mobilyaları dikkatli bir şekilde kullanarak kalitelerini uzun süre koruyabilir, mobilyalarınızın kullanım ömrünü pratik bir şekilde uzatabilirsiniz.

MDF ile Masif Arasındaki Fark Nedir?ı

MDF ile masif birbiriyle karıştırılsa da malzemeler arasında bazı farklılıklar bulunur. Malzemelerin farklılıkları genel olarak şu şekilde özetlenebilir:

  • ● MDF, geri dönüştürülmüş ahşap liflerinden üretilirken masif doğal ahşaptır. MDF, kurutularak ve preslenerek üretildiği için ahşap gibi eğilmez ya da çatlamaz. Bununla beraber MDF küçük parçacıklardan üretildiği için mobilyalara doğal bir görünüm kazandıran damarlı desenler MDF mobilyalarda çok fazla bulunmaz.
  • ● Masif ahşap, MDF ile kıyaslandığında daha natürel bir dokuya sahiptir. Hangi renge boyanırsa boyansın masifte ahşabın doğal görünümü dikkatleri üzerinde toplar.
  • ● Her iki malzemenin bazı avantajları ve dezavantajları bulunur. Hem MDF hem de masif sağlam bir yapıya sahip olsa da MDF neme karşı daha dayanıklı olmasıyla öne çıkar. Bununla beraber MDF de bir ahşap ürünü olduğu için suyla temas ettiğinde çeşitli hasarlar ortaya çıkabilir.
  • ● Masif ahşap mobilyalarda hasar olduğu zaman cilalayarak ya da zımparalayarak ezikler kolaylıkla kapatılabilir. Bununla beraber MDF mobilyalarda oluşan hasarlar daha kalıcı olmaya meyillidir.
  • ● Masif ahşap ağır bir yapıya sahip olsa da MDF daha ağırdır.

Hangi malzemenin sizin için daha iyi bir seçim olduğunu belirledikten sonra İstikbal’deki geniş ürün kataloğunu inceleyebilir, hayalinizdeki mobilyaya anında ulaşabilirsiniz.

Masif Ahşap Özellikleri Nelerdir?

Masif ahşap özellikleri şu şekilde özetlenebilir:

  • ● Masif ahşap ilk olarak dayanıklı bir yapıya sahip olmasıyla öne çıkar. Doğal ahşap bir malzeme olan masif, mobilyaların uzun süre dayanıklı bir şekilde kalmasını mümkün hale getirir
  • ● Masif ahşap, kendine has damarlı bir görünüme sahip olduğu için doğal dokulardan hoşlanan kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. Rengi ne olursa olsun masif ahşaptan üretilen mobilyalar yerleştirildiği ortama ayrı bir hava katmayı başarır.
  • ● Masif ahşap hem modern hem de klasik tarzdaki mobilyalarla başarılı bir şekilde uyum sağlar. Kendine has görünümü ve zamansız detayları, malzemeyi birçok kişi için tercih sebebi haline getirir.
  • ● Mobilyaların yanı sıra masif ahşap inşaat gibi çeşitli projelerde de değerlendirilen bir malzemedir. Dayanıklı bir yapıya sahip olan masif ahşap, geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu için de oldukça kullanışlı hale gelir.

İstikbal’de bulunan masif ahşap mobilyalar arasından evinizde kullanabileceğiniz kaliteli ürünlere ulaşabilir, istediğiniz dekorasyonu pratik bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Masif Ürünler Dayanıklı Mı?

Masif ürünler, malzemenin doğal yapısı sayesinde oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bununla beraber MDF benzeri diğer ahşap ürünleriyle kıyaslandığında daha az bakım gerektirmesi, malzemenin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Uzun ömürlü olmasıyla öne çıkan masif ürünler, sağlam bir mobilya arayışında olanlar için iyi bir seçim haline gelir. İstikbal’in koleksiyonuna göz atarak sizin için uygun olan ürünlere anında erişebilir, evlerinizde istediğiniz yerde dilediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. Dolaplardan karyolalara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan masif ürünler arasından tarzınıza uygun olanı vakit kaybetmeden bulabilir, evlerinize karakter katmaya başlayabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.