06-02-2024 10:33:40
Berjer Nedir?

Berjer Nedir? Doğru Berjer Seçimi İçin İpuçları

Yatak odalarından oturma odalarına, salonlardan mutfaklara kadar her yerde kullanılabilen bir parça olmasıyla öne çıkan berjer, ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilir. Zamansız tasarımı ve her yerle uyum sağlama yeteneğiyle dikkat çeken ürünler, İstikbal farkıyla yeni baştan tanımlanır. Konforlu olmasıyla beraber estetik görünümüyle de yerleştirildiği odaya ayrı bir hava katan ürünler, ev dekorasyonlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra birbirinden farklı sayısız seçenek arasından tercihte bulunabilir, İstikbal kalitesini evlerinize taşımaya başlayabilirsiniz.

Berjer Nedir?

Genel anlamda bir tekli koltuk olan berjer, evlerden işyerlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla dikkatleri üzerinde toplar. Kökeni Fransa’ya uzanan berjer, zamansız bir görünüme sahip olduğu için her tarzdan kullanıcıya hitap eder. Klasik parçalarla klasik ve spor eşyalarla sportif bir görünüm kazanan berjer, şık detaylarının yanı sıra konforlu olmasıyla da birçok avantaj sunar. Oturma yeri geleneksel tek kişilik sandalyelerle kıyaslandığında daha geniş olan ürünler, rahat bir kullanım elde edilmesini sağlar. Tekli bir minderden oluşan ürünler, ergonomik kriterler dikkate alınacak şekilde özel olarak tasarlanır. Böylece her yerde rahatlıkla kullanılabilir. Bekleme odalarında şık detaylar yakalamak ya da evlerinizde oturma gruplarınızı eşsiz bir şekilde tamamlamak istiyorsanız berjer modellerinden yardım alabilirsiniz. Birbirinden farklı kumaş, renk ve tasarım seçeneğine sahip olan ürünler sayesinde aklınızdaki modeli kolaylıkla bulabilir, istediğiniz görünümü pratik bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Berjer Nedir? Berjer Nedir?

Berjer Nerelerde Kullanılır?

Berjerler geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla dikkat çeker. Ürünlerin nerelerde kullanılabileceği hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilir, berjerlerin çok yönlülüğü hakkında fikir edinebilirsiniz.

  • · Salonlarda oturma alanlarınızı zenginleştirmek için berjerlerden yardım alabilirsiniz. Oturma gruplarıyla kontrast oluşturacak renk detaylarına sahip olan berjerler, odaya ayrı bir hava katmanıza yardımcı olur. Ayrıca ek bir oturma alanı elde edilmesini sağladığı için kalabalık grupları rahat bir şekilde ağırlamanızı mümkün hale getirir.
  • · Berjerleri mutfaklarınızda ayrı bir alan oluşturmak için değerlendirebilirsiniz. Pencere kenarında ek bir yeriniz varsa oraya berjer yerleştirerek mutfaklarınızda dinlenebileceğiniz yerler oluşturabilirsiniz. Ocak başında beklemeniz gereken bir yemek hazırlıyorsanız berjer sayesinde daha rahat bir şekilde bekleyebilir, yorulmadan lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz.
  • · Yatak odalarında da sıklıkla tercih edilen berjerler, uyumadan önce kitap okumaktan hoşlanan kişiler için ek bir oturma alanı elde edilmesini sağlar. Bununla beraber üstünüzü değiştirirken oturmayı tercih ediyorsanız berjerler sayesinde bu işlemi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca berjer, yatak odalarına samimi bir hava kattığı için de birçok kişi tarafından tercih edilir.
  • · Evlerin yanı sıra berjerler işyerlerinde de sıklıkla kullanılan mobilyalar arasında yer alır. Özellikle bekleme salonlarında ya da müşterilerle direkt olarak iletişim kurulan yerlerde berjerler tercih edilir. Berjerler, yerleştirildiği ortama ayrı bir hava kattığı için işyerlerinde de dekoratif ve şık bir parça olarak değerlendirilir.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan berjerleri evlerden işyerlerine kadar dilediğiniz yerde kullanabilir, yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilirsiniz. İstikbal’in sunduğu çeşitlilik sayesinde aklınızdaki modele kısa sürede erişebilir, iç mekanlarınıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Berjer Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Berjer seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıda bulunan listeyi inceleyebilir, seçiminizi daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

  • · Berjer seçimi yapmadan önce ürünleri yerleştireceğiniz odanın genel dekorasyonunu dikkate almanız gerekir. Örneğin, odadaki eşyalar klasik tarzdaysa daha geleneksel bir görünüme sahip olan berjer modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Odanız modern bir şekilde döşendiyse çağdaş çizgilere sahip olan berjer çeşitleri arasından tercihte bulunabilirsiniz.
  • · Berjeri yerleştireceğiniz odadaki mobilyaların tasarımının yanı sıra renkleri de seçim yaparken dikkate almanız gereken kriterler arasında yer alır. Örneğin, koltuk takımlarınızla zıt renkler tercih ederek yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilirsiniz. Mobilyalarınızın genel renk detaylarını göz önünde bulundurarak birbirinden farklı ton seçeneği arasından kolaylıkla aradığınızı bulabilirsiniz.
  • · Berjer çeşitlerini incelediğinizde minder bölümlerinin farklı bir şekilde tasarlandığını görebilirsiniz. Geleneksel berjer modellerinde genellikle minderler koltukla bütün halindedir. Bununla beraber çağdaş tasarıma sahip olan berjer modellerinde oturma yerinde ayrı bir minder bulunur. Satın alacağınız berjerin minder bölümünün nasıl olmasını istediğinizi belirledikten sonra alternatiflere göz atabilir, aradığınıza kısa süre içinde erişebilirsiniz.

Nasıl bir tasarım istediğinizi belirledikten sonra İstikbal’deki sayısız seçenek arasından aradığınızı bulabilir, iç mekanlarınızın görünümünü iyileştirebilirsiniz.

Berjer Nedir? Berjer Nedir?

Berjer Seçimi Yaparken Hangi Kumaş Tipi Tercih Edilmeli?

Berjer seçimi yaparken kumaş da önemli bir kriterdir. Seçenekleri incelediğinizde keten, koton, nubuk, kadife, suni deri, deri ya da polyester gibi farklı malzemelerden üretilen modeller olduğunu görebilirsiniz. Her kumaş tipi kendi içinde bazı avantajlara sahip olmasıyla dikkat çeker. Keten kumaş, çabuk kirlenmemesiyle dikkat çeker. Toz çekmemesi sayesinde sıklıkla kullanılan alanlarda tercih edilir. Kadife, yumuşak bir dokuya sahip olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir. Estetik görünümüyle öne çıkan kadife, cildi tahriş etmeyen yapısıyla kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Nubuk, her tarzla eşsiz bir şekilde uyum sağlayan bir kumaştır. Dayanıklı yapısı, kolay kolay zarar görmemesi ve deri kumaşa benzer görünümüyle birçok kişinin ilk tercihleri arasında yer alır. Deri ve suni deri olan modeller, yerleştirildiği ortama premium bir görünüm kazandırmasıyla öne çıkar. Ayrıca temizliğinin kolay olması da ürünlerin öne çıkan detayları arasında bulunur. Polyester, özellikle güneş ışığını yoğun bir şekilde alan odalarda tercih edilir. Yıpranmaması ve dayanıklı olması, ürünün dikkat çeken özellikleri arasındadır. Sizin için hangi kumaşın daha iyi olduğunu belirledikten sonra İstikbal’e göz atabilir, aradığınız renk ve kumaştaki berjere anında erişebilirsiniz.

Berjer Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Berjer alırken aşağıdaki kriterlere dikkat ederek seçiminizi daha doğru bir şekilde yapabilir, yaşam alanlarınıza istediğiniz görünümü kolaylıkla kazandırabilirsiniz.

  • · Kumaş seçiminde bulunurken ürünlerin malzemesinin yanı sıra ek özelliklerine de dikkat etmeniz önerilir. Seçenekleri incelediğinizde bazı modellerde kullanılan kumaşların silinebilir bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Eğer oturma odası gibi ailecek vakit geçirilen yerlerde berjer kullanacaksanız silinebilir kumaştan üretilen modeller sizin için daha iyi olabilir.
  • · Bazı modeller E1 standartlarında malzemeden üretilmesiyle öne çıkar. E1 standardı, berjerin yapımında kullanılan malzemelerin kanserojen içermediğini gösterir. Kalitesi sertifikalarla tescilli olan modeller, alerjik bir bünyeye sahip olan kişiler için iyi bir seçim haline gelir.
  • · Satın alacağınız ürünün ayak yüksekliğini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Alternatifleri incelediğinizde 14 cm ya da 19 cm gibi farklı ayak yüksekliğine sahip olan modeller olduğunu görebilirsiniz. Daha klasik bir görünüm yakalamak istiyorsanız 19 cm gibi yüksek bir yapıya sahip olan seçenekler arasından tercihte bulunabilirsiniz.
  • · Berjer modellerinin ayak yapıları da birbirinden farklılık gösterir. Bazı ürünler metalden bazıları ahşaptan üretilir. Genellikle sabit olacak şekilde tasarlansa da bazı modellerin ayaklarının tekerlekli de olduğunu görebilirsiniz. Hangi görünümün sizin için daha iyi olduğunu belirledikten sonra alternatifleri inceleyebilirsiniz.

Birbirinden farklı berjer modeli arasından sizin için uygun olanı kolaylıkla bulabilir, iç mekanlarınızda istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Mutfakta Berjer Kullanımı

Mutfakların daha konforlu alanlar haline gelmesini istiyorsanız berjer kullanmayı düşünebilirsiniz. Eğer berjer yerleştirmek için yeterli alanınız varsa ürünlerle mutfaklarınızın havasını tamamen değiştirebilirsiniz. Berjerler sayesinde mutfaklarınızı sadece yemek yapmak için değil aynı zamanda dinlenmek için de değerlendirebilirsiniz. Yemek yapmak için uzun saatler mutfakta vakit geçirmeniz gerekiyorsa berjerler sayesinde bu süreyi daha rahat bir şekilde geçirebilirsiniz.

Yatak Odasında Berjer Kullanımı

Berjerler, yatak odalarında sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alır. Yatak odasında kitap okumayı ya da televizyon seyretmeyi tercih ediyorsanız berjer kullanmayı düşünebilirsiniz. Bununla beraber berjerler sayesinde üzerinizi daha rahat bir şekilde değiştirebilir, çorabınızı zorlanmadan giyebilirsiniz. Kıyafetlerinizi oturarak değiştirmeyi tercih ediyorsanız yatak odalarına berjer yerleştirmeyi düşünebilirsiniz. Ek olarak yatak odalarının daha sıcak alanlar haline gelmesini sağlayan berjerler, istenilen tasarım detaylarının pratik bir şekilde elde edilmesini sağlar.

Balkonda Berjer Kullanımı

Balkonda berjer kullanacaksanız sağlam bir yapıya sahip olan modeller arasından seçim yapmanız gerekir. Berjerlerin oturma alanları tek kişilik koltuklarla kıyaslandığında daha geniş olduğu için berjerler balkonlarda konforlu bir alan elde edilmesini mümkün hale getirir. Ayrıca dış mekanlara da şık bir görünüm kazandıran ürünler, kullanıcılarının her türlü ihtiyacına yanıt verir.

Salonda Berjer Kullanımı

Berjerler, salonların vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Hem klasik hem de modern tasarımlara sahip olan mobilyalar, salonlara farklı bir görünüm kazandırılmasını sağlar. Koltuk gruplarıyla kombinlendiğinde hoş detaylar yakalanmasını mümkün hale getiren ürünler, her mobilyaya pratik bir şekilde adapte olur. Berjeri oturma grubunuzla benzer bir renkte tercih ederek oturma alanlarınızı daha bütün hale getirebilirsiniz. Bununla beraber zıt renkli bir berjerle dikkat çekici detaylar da yakalayabilirsiniz. Salonlarınıza derinlik kazandırmak istiyorsanız berjer modellerinden yararlanabilirsiniz.

Genç Odasında Berjer Kullanımı

Genç odalarında berjer kullanarak çocuklarınızın istediği görünümü elde etmelerini sağlayabilirsiniz. Döner ayaklara sahip olan modeller sayesinde çalışma masalarına daha hoş bir görünüm kazandırabilir, genç odalarının daha şık alanlar haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca döner ayaklara sahip olan berjer modelleri sayesinde küçük odalarda hem rahat hem de kullanışlı alanlar oluşturabilirsiniz.

Berjer Nedir? Berjer Nedir?

Berjer Seçimi Yapmadan İncelemeniz Gereken Sorular

· Berjer Koltuk Nasıl Temizlenir?

Berjer koltuğun nasıl temizlendiği kaplandığı malzemeye göre değişiklik gösterir. Bazı modelleri incelediğinizde silinebilir kumaşlardan üretildiğini görebilirsiniz. Bununla beraber berjerin kumaş türü de nasıl temizleyeceğinizi etkileyen faktörler arasında bulunur. Süet koltukların temizliği daha zor olabilirken deri koltukları daha rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Satın aldığınız ürünün kullanım talimatlarını inceleyerek nasıl temizlik yapmanız gerektiği hakkında detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

· Berjer Hangi Renk Tercih Edilmeli?

Berjerler yerleştirildiği odaya farklı bir görünüm kazandırsa da doğru tonlarda tercih edilmesi önemlidir. Renk seçimi yapmadan önce berjeri yerleştireceğiniz odada bulunan eşyaların renklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Zıt bir ton seçiminde bulunursanız daha canlı bir görünüm elde edebilir, ilk bakıştan itibaren bütün dikkatleri berjerin üzerinde toplayabilirsiniz. Ayrıca mobilyalarla uyumlu bir ton seçerseniz daha bütün bir hava yakalayabilirsiniz. Berjer renk seçiminde bulunurken aynı zamanda ürünlerin desenlerini de dikkate almanız gerekir. Bazı modellerde desenli bir yapıya sahipken bazıları tek renkli olacak şekilde tasarlanır. Sizin için hangi rengin daha iyi olduğunu belirledikten sonra İstikbal çeşitliliği arasında aradığınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

· Berjer Takımı Ne Demek?

Berjer takımı, genellikle iki adet berjerin bulunduğu modellerden oluşur. Oturma alanlarınıza tek seferde iki adet berjer almak istiyorsanız takımları inceleyebilir, sizin için uygun olanı kısa sürede bulabilirsiniz.

· İki Berjer Arasına Hangi Mobilya Konur?

İki berjer arasına içeceklerinizi ya da yiyeceklerinizi yerleştirebileceğiniz sehpaları yerleştirebilirsiniz. Yan sehpalar ya da zigon sehpalar iki berjer arasında sıklıkla kullanılan mobilyalar arasında bulunur.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.