06-02-2024 10:36:08
Chester koltuk Nedir

Chester Koltuk Ne Demek?

Ev, ofis, otel ve iş yeri gibi birçok alanda kendine kullanım alanı bulan chester koltuk, zamansız tasarımı ile en çok tercih edilen koltuk modellerinden biridir. 1800’lü yıllarda İngiltere’de tasarlanan ve üretilmeye başlayan chester koltuk, günümüze kadar gelmeyi başarmış modeller arasındadır. Adını İngiltere’deki Chesterfield bölgesinden alan bu koltuk modeli; koltuğun sırtının ve kollarının aynı hizada olması, baklava dilimi ve zımba düğmeleri gibi özellikleri ile öne çıkar.

Chester koltuk üretimi o yıllarda deri kumaş üzerine yapılsa da bugün kadife, nubuk gibi farklı kumaşlar ile de birleşir. Kahverengi ve gri gibi her renge uyum sağlayabilecek modellerin yanı sıra bordo, yeşil ve gül kurusu gibi renkler sayesinde de mekânlara renk katmak ve canlandırmak mümkündür. Stil sahibi alanlarda fark yaratan chester koltuk, sunduğu konfor ile de tercih edilen modellerden biri olur. Siz de yaşam alanlarınızda chester koltuğun asaleti ve duruşunu sergilemek istiyorsanız tarzınıza uygun modelleri inceleyerek dekorasyonunuza uyum sağlayacak tasarımların sahibi olabilirsiniz.

Chester Koltuk Özellikleri

Popülerliğini kaybetmeyen chester koltuk, kendine has özellikleri ile diğer koltuk modellerinden ayrılır. Her detayı düşünülerek tasarlanan bu tasarım, ihtişamı ve asilliği ile de göze çarpar. Chester koltuk özellikleri arasında bulunan detaylar, rahat bir oturum sağlarken şıklığı da yakalamaya olanak sağlar. Chester koltuğun öne çıkan belirli özellikleri şöyle sıralanabilir:

Her Tarza Uyum Sağlıyor

Dekorasyonda klasikten modern tasarımlara kadar birçok tarz yer alır. Chester koltuk, her tarza uyum sağlaması ile de dekorasyonların vazgeçilmez parçalarından biri olur. Klasik stili sevenlerin oturma odalarında ahenk yaratırken modern çizgilerden vazgeçmeyenler için de kusursuz bir detay haline gelir. Kumaş seçimi ile hem klasik hem modern stili bir araya getiren chester koltuk modelleri arasında renk seçimi de tarzı etkiler.

Kapitone ve Zımba Şıklığı

Chester koltuğu öne çıkaran en önemli özelliklerden biri de kapitone işlemesidir. Koltuğun özellikle sırt kısmında bulunan kapitone işçiliği düğmeler ile yapılır. Düğmeler sayesinde kumaş eşit aralıklarla bölünür ve baklava dilimleri ortaya çıkar. Bu belirgin özellik chester koltuk modellerini öne çıkarırken şıklığın da altını çizer. Zımba detayı ise chester koltuklarda kullanılan bir diğer detaydır. Özellikle kol kısımlarının öne bakan taraflarında zımba kullanımı koltuğa ayrıcalık katar. Gümüş veya siyah gibi farklı zımba renkleri ile tasarlanmış koltuklarla mekânlarınızı çekici kılabilirsiniz.

Chester koltuk Nedir Chester koltuk Nedir

Sırt ve Kol Detaylarının Birleşimi

Chester koltuk modellerinde bariz bir diğer özellik ise koltuk sırtının ve kollarının eşit hizada olmasıdır. Bu durum da koltuğun daha yer yakın ve kısa olmasını sağlar. Diğer koltuk modellerine göre daha kısa olan chester koltuklarda kol kısımları daha kalın ve kabarıktır. İlk bakışta koltuğun göz alıcı özellikte olması kolları ile de sağlanır. Tasarımların bazılarında ise kol bölümü bulunmaz. Sadece sırtta bulunan kapitone detaylar ile chester havasını istediğiniz alanda yaşatabilirsiniz.

Tekli chester koltuklarda da aynı hiza korunur. Bu da kimi tasarımlarda koltuğun daha heybetli durmasını sağlar. Tekli olarak bakacağınız koltuklar arasında berjer olan chester koltuklarını da inceleyebilirsiniz. Bu modellerin birçoğunda kol kısmı aşağıda bulunur. Daha zarif bir görünüm kazanan berjer chester koltuklarda sırttan gelen kapitone detayı kol kısımlarına kadar devam eder. İkili veya üçlü koltuk takımlarınıza eşlik edecek tekli chester koltuklarla oturma alanlarınızı çoğaltırken tek kişilik konforu elde edebilirsiniz.

Chester Mobilyalarda Kumaş Kullanımı

Chester koltuklarda kumaş kullanımı aslında ilk olarak deri ile başlamıştır. Ancak deri kumaşla kaplanmış koltukların maliyetinin daha fazla olması diğer kumaş seçeneklerini ortaya çıkarmıştır. Günümüzde kadife, ekose ve nubuk chester koltuklar oldukça popüler bir hal kazanıp kullanım rahatlığı ile de tercih sebebidir. Tarzına ve dekorasyonuna en uygun kumaş türünü seçerken farklı renk alternatifleri ile mekânlarınızın rengini değiştirebilirsiniz.

Deri Chester Koltuklar

Chester koltuğun tasarımı deri olarak yapılmış ve yıllar boyunca deri kullanımı ön plana çıkmıştır. Deri chester koltukta genellikle kahverengi kullanımı seçilse de bordo gibi daha canlı renkler de tercih edilir. Özellikle çalışma odası, ofis ve işletmelerin bekleme salonlarında deri chester koltuk kullanılır. Bunların yanı sıra ev dekorasyonunda deri kullanacak olanlar ise konfor açısından koltuk örtüsü sermesi gerekebilir. Derinin ihtişamı ile odalarınızın görüntüsünü değiştirirken aynı zamanda farklı desen ve renklerdeki örtülerle renk katabilirsiniz.

Kadife Chester Koltuklar

Kadife; şıklığı, rahatlığı ve havalı görünümü ile chester koltuklarda sıklıkla kullanılan bir kumaştır. Dekorasyonların havasını değiştiren kadife ile her türlü uyumu sağlamak mümkündür. Bordo ve yeşil gibi canlı renkler ile oturma alanlarınıza çekici bir görünüm kazandırabilirsiniz. Lacivert, antrasit gibi diğer kadife chester koltuk modelleri arasından da odanızın dekorasyonuna uyum sağlayacak seçimler gerçekleştirerek kadifenin rahatlığına kavuşabilirsiniz.

Ekose Chester Koltuklar

Chester koltuk modellerinde genellikle düz kumaşlar kullanılsa da ekose ile de ayrı bir hava kazandırılır. Tekli chester koltuk gibi ürünlerde daha sık karşınıza çıkan ekoseyle koltukları kombin yapabilir ve odanızda tek düzelikten çıkabilirsiniz. Ekosenin verdiği sıcak havayı sevenler sadece tekli değil ikili veya üçlü chester koltuk olarak da tercih yapabilir.

Nubuk Chester Koltuklar

Chester koltuğun ağırlığını yansıtan kumaş türlerinden biri de şüphesiz ki nubuktur. Deriden sonra en sık kullanılan nubuk sayesinde oturma alanlarında lüks ve modern görünümü bir arada yakalamak mümkündür. Bordo ve gül kurusu gibi capcanlı renklere sahip nubuk chester koltuklarla iç açıcı bir oturma grubu yaratabilirsiniz. Nubuk aynı zamanda dokununca verdiği haz ile de konforu zirveye taşıyan kumaş çeşitleri arasındadır. Seçeceğiniz nubuk chester koltuklar ile dinlendiğiniz zamanları ayrıcalıklı kılabilirsiniz.

Chester Koltukların Kullanıldığı Mekânlar

Oldukça geniş bir kullanım yelpazesi bulunan chester koltukları, hemen hemen her yerde görebilirsiniz. Chester koltuk; evlerde salon ve oturma odalarında, bürolarda oturma alanlarında, otel ve hastanelerde bekleme salonlarında karşımıza çıkar. Her mekânda kullanıma uygun olan chester koltuk girdiği ortama kattığı estetik görünüm ile tercih sebebi olur. Farklı kumaş seçenekleri ile her tarza da uyum sağlayan chester koltukları, ister klasik isterseniz de modern dekorasyonlarda kullanabilirsiniz. Tekli, ikili veya üçlü alternatifler ile de dar alanlarınızı chester koltuklarınız ile dekore edebilirsiniz.

Chester koltuk Nedir Chester koltuk Nedir

Klasik Oturma Odası ve Salonlarda Chester Koltuk Takımı Seçimi

Chester koltuk her tarza uyum sağladığı gibi klasik dekorasyonda da aklan ilk gelen tasarımlardan biridir. Eğer siz de klasik tarzı seviyor ve oturma odası, salon gibi alanlarınızı buna göre dekore ediyorsanız chester koltuk seçimi ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada karar vermeden önce oturma odası ve salonlarınızdaki diğer mobilyaları dikkate almalısınız.

Klasik mobilyalarda ahşap kullanımı ağırlıkta olduğu için kumaş ve renk seçimini de buna göre yapabilirsiniz. Kahverenginin ağırlıkta olduğu bir oturma alanınız varsa deri chester koltuklar ile dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Nubuk ise klasik tarzda kullanılan kumaşlardan biri olarak tercih edilebilir. Vermiş olduğu asil görüntüyü seçeceğiniz renkler ile pekiştirebilirsiniz.

Ahşap ağırlıkta olsa bile odayı karartmamak için beyaz, krem veya açık kahverengi gibi renkler seçilebilir. Klasik tarza renk katmak için ise nubuk ile buluşarak bambaşka bir hava katan bordo, yeşil gibi canlı renkler değerlendirilebilir.

Dar Alanlı Salonlarda ve Oturma Odalarında Chester Koltuk Takımı Seçimi

Kabarık kol ile girdiği ortamda heybetli görünüm sağlasa da chester koltuk dar alanlı salon ve oturma odalarında kullanılabilir. Bunun için sadece koltuk adedine ve ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Eğer oturma alanlarınız darsa ve çok fazla mobilya kullanma durumunuz yoksa koltuk seçimini en aza indirebilirsiniz.

Sadece bir üçlü, iki tekli chester koltukla dekore edebileceğiniz gibi iki tane ikili chester koltukla da yerleşim yapabilirsiniz. Duvar ve cam gibi alanların önünü değerlendirirken koltukların alanı daraltmamasına dikkat etmeli ve adet seçimini buna göre yapmalısınız. Dilerseniz köşe chester takımları ile alanlarınızdaki boşlukları değerlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Böylelikle yeteri kadar oturma alanı sağlarken odanızda hareket alanı bırakabilirsiniz..

Chester koltuklar takım olabileceği gibi tekli de satışa sunulur. Bu yüzden beğendiğiniz bir modelin üçlüsünü alıp bir başka takımın teklisi ile birleştirebilirsiniz. Tekli chester koltuk kullanımında dilerseniz ekoseyi tercih ederek odanın ortamına sıcaklık da katabilirsiniz.

Son olarak da koltuğun oturma bölümünün genişliği göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı koltuklarda bu mesafe uzun olabilir ve dar alanlarınızı daha da küçük hale getirir. 80 cm ortalamasında bulunan chester koltukları tercih ederek rahatlıkla oturabileceğiniz gibi odanızda sıkışık görünüm yaratmamış olursunuz.

İşletmeler ve Konaklama Merkezleri için Chester Koltuk Takımları

Kuşkusuz ki chester koltuk kullanıldığı her ortama kaliteli bir dekorasyon kazandırır. Bu sebeple sadece evlerde ve ofislerde değil işletme ve konaklama merkezleri gibi alanlarda da sıklıkla kullanılır. Konumlandırılacak yerlerin tarzına ve dekorasyonuna göre modeller arasından seçim yapılabilir.

Özellikle bu tarz alanlara seçim yaparken koltuğun rahatlığına ve kumaşına dikkat etmek uzun ömürlülüğü etkin kılan başlıklar arasındadır. Lobi gibi alanlarda insanların beklemek ve belirli bir zaman geçirmek için kullanacağı chester koltukların rahat olması önemlidir. İskelet yapısından kullanılan sünger kalitesine kadar birçok farklı ürün bulunur. Bunların arasından kullanan kişilerin konforu düşünülerek seçim yapılmalıdır.

Her gün birçok kişinin koltukta zaman geçireceği düşünüldüğünde koltuk kumaşının silinebilir özellikte olması hijyen sağlanması açısından önemlidir. Kolay silinebilir kumaş ayrıca işletmelerdeki personelin zamandan tasarruf etmesini de sağlar. Bunun için chester deri koltuklar değerlendirilebilir. Uygun temizlik malzemeleri ile kolayca silinebileceği gibi ortamın kalitesini de yükseltecektir.

Chester koltuk Nedir Chester koltuk Nedir

Chester Koltuk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Koltuk her zaman değiştirilebilen bir mobilya türü değildir. Bu yüzden de satın almadan önce tüm detaylar incelenmeli ve buna göre alışveriş yapılmalıdır. Chester koltuk alırken dikkat edilmesi gerekenlere göz atarak kullanacağınız alana en uygun modeli seçebilirsiniz.

1. Tarzınızı belirleyin.

Chester koltuk takımları klasik ve modern olarak ikiye ayrılır. Öncelikle konumlandıracağınız alanın tarzını göz önünde bulundurmalısınız. Eğer klasik bir dekorasyon stiline sahip oturma odası ya da salonunuz varsa tercihiniz buna uygun olmalıdır. Örneğin ekose chester koltuk klasik mobilyalara uyum sağlamayabilir. Bu yüzden de stilinizi yansıtacak kumaş ve tasarımlara göz gezdirmelisiniz.

2. Hangi kumaşın daha kullanışlı olacağına dikkat edin.

Hem tarzı hem de dekorasyonu etkileyen etmenlerden biri de kumaş seçimidir. Chester koltuklarda kullanılan deri, kadife, ekose ve nubuk arasından tercih yaparken sadece tarzı değil konforu da düşünmelisiniz. Oturma odaları gibi günün büyük bir bölümünün geçirildiği alanlarda deri koltuk kullanımı uygun olmayabilir. Deri koltukları genellikle ofis, çalışma odası veya lobi gibi yerlerde tercih edebilirsiniz. Diğer kumaş seçenekleri arasından ise kullanacağınız alandaki diğer mobilya ve dekorasyon detaylarını göz önüne alabilirsiniz.

3. Tarzınızı tamamlayacak rengi seçin.

Kumaş ve renk dekorasyonun tamamlayıcı iki unsurudur. Kullanım kolaylığına ve rahatlığına göre kumaş seçimi yaptıktan sonra dekorasyonunuza ve tarzınıza uygun renge karar vermelisiniz. Kütüphane veya çalışma odanızda kullanacağınız bir chester koltuk arıyorsanız kırmızı, bordo ve yeşil gibi canlı renklerle ortamın havasını değiştirebilirsiniz. İş yeri ve otel gibi alanlarda kullanılacak koltuklar için ise kahverengi, siyah ve lacivert gibi koyu renkler tercih edilebilir. Oturma odalarında sadelik arayan ve karanlık bir ortam istemeyenler için ise krem gibi daha açık tonlar düşünülebilir.

4. Kaliteli sünger olmasına dikkat edin.

Sürekli değişim yapılamayacağı için koltuğun rahatlığı ve malzeme kalitesi önemli detay haline gelir. Dinlenirken sizi rahatsız etmeyecek, konforunuza katkı sağlayacak modelleri incelemelisiniz. Sünger kalitesi bu aşamada öne çıkar. Uzun ömürlü olacak kalitede üretilmiş süngerleri tercih etmelisiniz. İş yerlerinde kullanılacak koltuklar için sert süngerler uygun olabilir ancak bu seçimi evinizde kullanacağınız koltuklarda değiştirmelisiniz. Daha yumuşak süngerli chester koltuklarda rahatça dinlenebilirsiniz.

5. Dayanıklı ayaklar seçin.

Koltuğu taşıyan ayakların dayanıklı malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ayakların kaliteli olması koltuğun uzun ömürlü olmasını da sağlar. Kalitenin yanı sıra ayaklarda kullanılan rengin koltuk kumaşı ve tarzınız ile uyumlu olup olmadığını da incelemeyi unutmamalısınız. Bazı ayak tasarımları klasiğe yakın olabileceği gibi modern stile sahip mekânlarınız için uygun olmayabilir.

6. Dar alanlarınıza uygun ölçüler olmasına özen gösterin.

Koltuk ölçüleri özellikle dar alanda dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Eğer küçük oturma odanıza chester koltuk düşünüyorsanız oturma alanı geniş koltukları tercih etmemelisiniz. Chester koltukların tasarımı nedeniyle kol bölümlerinin geniş olduğu düşünüldüğünde alanınız daha da daralabilir.

7. Köşe chester koltuk takımları ile her alanı değerlendirin.

Köşe chester koltuk takımı dar alanların yanı sıra normal oturma odalarında veya iş yerlerinde de tercih edilebilir. Mekânın köşe gibi alanlarını değerlendirmek istiyorsanız köşe takımları inceleyebilirsiniz. Tekli koltuklar ile de takımınızı tamamlayabilirsiniz.

8. Kendi takımınızı oluşturabilirsiniz.

Takım olarak satın almak yerine kendi takımınızı oluşturacaksanız her parçayı kullanacağınız alanı düşünerek seçmelisiniz. Tekli chester koltuklar ile mekânların farklı yerlerini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bu aşamadaki seçimde kumaşları farklı seçerek kendi kombininizi yaratabilirsiniz.

9. Temizlenebilir kumaş olmasına dikkat edin.

Koltuğun temizlenebilir olması hijyen açısından göz önünde bulundurulmalıdır. İş yerlerinde birçok kişinin kullanacağı koltuklar için kumaş seçimi daha da önemlidir. Her zaman silinemeyen veya leke tutan kumaşları tercih etmek zor olabileceği gibi hijyenik de olmaz.

10. Ayakların yerden yüksek olmasını tercih edin.

Koltuğun yerden yüksekliği özellikle temizlik aşamasında büyük önem taşır. Süpürgenin girebileceği yükseklikte koltuk seçerek rahat bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz.

11. Misafirlerinizi düşünün.

Özellikle evinize chester koltuk takımı arıyorsanız yatak özelliği olup olmadığına bakabilirsiniz. Misafirlerinizi rahatça ağırlamak için yatak chester koltuk modellerini inceleyebilirsiniz. Sırt kısmının geriye doğru açıldığı koltuklar ile evinize gelen misafirlerin konforlu bir yatakta yatmasını sağlayabilirsiniz.

12. Her detayı kontrol etmeyi unutmayın.

Kusursuz bir görünüm elde etmek için chester koltuğun her noktasına bakmalısınız. Düğme ve zımba gibi detaylarla süslenmiş koltuklarda bu detaylara dikkat etmelisiniz. Kapitonenin her birinin eşit olması, düğmelerin ve zımbaların aynı hizada ve eksiksiz olması gerekir.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.