06-02-2024 09:53:42
Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Ev Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Her dekorasyon ile uyumlu olan Feng Shui anlayışını evinizde çok büyük değişiklikler yapmadan kolayca uygulayabilirsiniz. Nereden başlayacağınızı ve nasıl yol alacağınızı bildikten sonra harekete geçmeniz çok daha kolay olur.

Feng Shui Nedir?

Evrendeki tüm canlı ve cansız varlıkların birbiri ile bağlantılı bir enerjiye sahip olduğunu savunan Feng Shui felsefesi, yaşadığınız ortamın sizi ve hayatınızı etkilediğini söyler. Hayatınızı düzene sokmak istediğinizde öncelikle yaşam alanlarınızı bu felsefeye göre düzenleyebilirsiniz. Gereksiz fazlalıklardan, kullanmadığınız eşyalardan, bozuk veya kırık olan parçalardan evinizi arındırmanız yeni ve güzel şeyler için yer açmanız anlamına gelir.

Feng Shui Ev Dekorasyonu Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Ev Dekorasyonu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Feng Shui dekorasyon anlayışını evinize uygularken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Büyük değişiklik yapmaktan çekinenler için bu felsefe idealdir. Küçük adımlarla yaşam alanlarınızdaki pozitif enerjiyi yükseltebilir, daha huzurlu bir ev ortamı oluşturabilirsiniz.

  • ● Feng Shui felsefesinde yönlerin bazı anlamları vardır. Kuzey, batı, doğu gibi yönlerde farklı enerji anlamları yüklüdür. Bu nedenle objelerin konumu yönlerin anlamlarına uygun şekilde belirlenmelidir.
  • ● Yin ve yang uyumunu öne çıkaran Feng Shui dekorasyon anlayışı, evrenin tam bir denge içinde olduğunu savunur. Evinizin konumu, güneş aldığı alanlar, kuruluk ve nem oranı gibi farklı detaylar uyum için önem taşır. Bu felsefeye göre yaşam alanı seçimi yapıldığında enerjiyi yükseltmek daha kolay olur.
  • ● Feng Shui felsefesinde evdeki yaşam enerjisinin akışı önemlidir. Tıkanıklık, sıkışıklık, dağınıklık durumlarında bu enerji akışı dengesiz hale gelir. Yaşam alanlarınızı bu felsefeye uygun şekilde dekore etmek için enerji noktalarını bulmalı ve akış için doğru parçalardan destek almalısınız. Bitki, rüzgâr çanları, aynalar, hareketli nesneler enerjinin akışını kolaylaştırır.
  • ● Toprak, metal, ateş, su, ağaç olan elementler Feng Shui felsefesinde önem taşır. Yaşam alanlarınızda bu elementlerin birbirine uyumlu şekilde var olmasına özen göstermeniz gerekir. Her şeyin bu elementlerle var olduğunu savunan felsefe anlayışında yıpratıcı etkilere dikkat etmek önemlidir.
  • ● Temizlik ve düzen Feng Shui anlayışında temel unsurdur. Tozdan ve dağınıklıklardan arındırılmış ortamlarda enerjinin akışı için etkilidir. Yaşam alanlarınızda bulunan kullanmadığınız eşyalardan kurtulmanız gerekir. Toz toplayan gazete, dergi gibi gereksiz kağıtları yok etmeniz önemlidir.

Feng Shui Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Salon, yaşam enerjinizi ve fırsatlarınızı temsil eder. Bu nedenle salonda kullandığınız dekorasyon yaşamınız üzerinde etkilidir. Feng Shui anlayışına göre salonun düzenli ve temiz olması fırsatların karşınıza çıkmasını kolaylaştırır. Ayna, canlı çiçek, ışıklandırma ile salonun enerjisini yükseltebilirsiniz. Massimo Konsol Aynası’nı yemek alanlarınızda tercih ederek salonun enerjisini pozitife çevirebilirsiniz.

Salonun kapısının önü açık olmalıdır ki fırsatlar kolayca yaşam alanlarınıza girebilsin. Ana koltuk duvara dayanmış olduğunda tıkanıklık oluşturabilir. Salonunuzun enerji alanlarını iyi bilmesi ve yönlerin özelliklerine uygun objelerle dekorasyon yapmalısınız. Salonun köşesine yerleştireceğiniz etkili bir ışıklandırma zenginlik enerjisini yükseltmeniz için size yardımcı olur.

Feng Shui Ev Dekorasyonu Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui ile Yatak Odası Dekorasyonu

Feng Shui felsefesine uygun bir yatak odası dekorasyonu oluşturmak için açık renkleri kullanabilirsiniz. Dinlendirici bir uyku deneyimi için nötr renklerde mobilyalar ve nevresim takımları seçilebilir. Yatağın geniş ve konforlu olması önemlidir. Uyku kalitesini yükselten tasarımlar tercih edilerek odanın enerjisi yükseltilmelidir.

Yatak odasında kullanılan yatak başının bir duvara dayanması uygun olur. Geniş, kabartmalı, kadife kaplamalı yatak başlıkları konforu yansıtır. Mitra ve Lorea başlık seçenekleri dolgulu görünümü ile yatak odasının rahatlığını sunar. Kapının tam karşısı yerine yatağı daha farklı bir alana yerleştirebilirsiniz. Kapıyı gören yataklar enerji geçişi için uygundur. Yatak kenarına kokulu mumlar, loş aydınlatmalar kullanabilirsiniz.

Feng Shui Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Feng Shui için mutfak dekorasyonu oluştururken çatışan elementler karşılıklı bulundurmamaya özen göstermeniz gerekir. Lavabo ve ocak karşılıklı geldiğinde bir çatışma ortamı oluşturur. Bu nedenle mutfağınızı dekore ederken elementlerin özelliklerine ve birbiri ile uyumuna dikkat etmeniz önemlidir. Mutfağın her zaman temiz ve düzenli olması yaşamdan tat almanızı sağlar. Yaşam enerjisini yansıtan Feng Shui felsefesinde açıkta mutlaka bir gıda bulundurmak önemlidir. Bereketi ve bolluğu simgeleyen bu gıda, yaşam enerjisinin evinize ferahlık getirmesine yardımcı olur.

Feng Shui Ev Dekorasyonu Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Banyo Dekorasyonu için Önemli Detaylar

Banyo ve tuvalet tasarımı Feng Shui felsefesi için çok önemlidir. Banyo dekorasyonunda enerjiyi tutan objeler kullanılmalıdır. Çünkü bu felsefeye göre banyodan yaşam enerjiniz, zenginliğiniz akıp gidebilir. Banyo kapısının ve klozet kapağının sürekli kapalı olması, canlı çiçeklerin dekorasyonda kullanılması enerjinin kalıcılığında önemlidir. Penceresi olmayan küçük banyolarda bile vazoda çiçek bulundurmak zenginliğin korunmasını sağlar.

Feng Shui ile Bahçe Dekorasyonu

Çin felsefesine göre ön bahçe geleceğinizi simgeler. Bu nedenle yaşam alanlarınızın ön bahçesinde güzel çiçekler bulundurmaya özen göstermeniz gerekir. Ağaç dikmek geleceğe yatırım yapmak anlamını taşır. Arka bahçe ise ev sakinlerinin sağlığını ve huzurunu yansıtır. Feng Shui felsefesine uygun şekilde bir dekorasyon oluştururken arka bahçenizin temiz ve düzenli olmasına dikkat etmeniz önemlidir. İstikbal’in sunduğu birbirinden farklı bahçe mobilyaları ile açık alanlarınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz. Özellikle arka bahçenizde Nelson köşe takımlarını kullanarak huzurlu bir deneyim yaşayabilir, Feng Shui felsefesini en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Feng Shui Felsefesi ile Ofis Dekorasyonu?

Geçmişten günümüze kadar uzanan Çin felsefesinin ana noktası enerji akışıdır. Ofis düzeninde dağınıklığı önlemek enerjisinin kaynaklardan akışını kolaylaştırır. Bolluk, bereket ve zenginlik ofis dekorasyonu için önemlidir. Gerekli elementlerin yer aldığı, düzenli ve temiz bir ofis iş yaşamınızın sorunsuz şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Gereksiz evrakların düzenlenip dosya haline getirildiği, çalışma masasının enerji akışına göre konumlandırıldığı ofislerde verim elde etmek daha kolay hale gelir. Vista Çalışma Masası yaşam alanlarınızda ofis ortamı oluşturmanız için minimal yapısı ile ideal bir seçim olur.

Feng Shui Dış Kapı Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Feng Shui anlayışına göre dış kapı, enerjinin yaşam alanlarınıza giriş yaptığı noktadır. Bu nedenle dış kapınızın güzel ve gösterişli olması önemlidir. Zenginliği ve verimliliği yansıtan dış kapı çiçeklerle süslenmelidir. İki tarafı da ışıklandırılan ve canlı çiçeklerle süslenen kapı enerjinin geçişini kolaylaştırır.

Dekoratif Olarak Kullanabileceğiniz Feng Shui Objeleri

Enerji akışının önemli olduğu Feng Shui felsefesinde kullanılan objeler önemlidir. Ayna, canlı çiçek, hareketli biblolar, rüzgâr çanları ve su testileri enerjiyi olumlu yönde etkiler. Yaşam alanlarınızın enerjisini yükseltmek için dekorasyon stilinize uygun olan objeleri tercih edebilirsiniz. Özellikle salon ve bahçenizde canlı çiçekler bulundurmaya özen göstermeniz gerekir. Giriş, hol gibi dar alanlarda enerjinin akışını kolaylaştırmak için ayna ve çiçek objeleri ideal bir seçim olur. Farklı boylarda sunulan İstikbal ayna modelleri arasından yaşadığınız ortamın atmosferine uygun olanları tercih edebilirsiniz. Bahçe, balkon, teras gibi açık alanlarda saksı bitkileri ve ağaç yetiştirmek geleceğe yatırım yaptığınızı gösterir ve enerjinin geleceğinizi güzelleştirmesini sağlar.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.