09-02-2024 10:50:10
Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri

Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri

Eskiden balkon deyince sadece akıllara bahar ve yaz ayları geliyordu. Ama şimdilerde dört mevsim kullanılabilen balkonlar için dekorasyon yenilemeye hazır mısınız? Ev ve iş yerlerinin favori alanlarından olan balkonlar için hazırladığımız bu içerikte sizlere birbirinden özel dekorasyon fikirlerini derledik. Birbirinden farklı, şık ve kullanışlı balkon dekorasyon örneklerini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu çoğu zaman kolay gibi görünse de aslında tarzınızı yansıtabileceğiniz en zorlu alanların başında gelir. Hele ki bir de balkon tipiniz dar ve köşeli ise bu alanları verimli kullanmak daha da zor olabilir. Hal böyle olunca farklı balkon dekorasyon fikirlerine yönelen kişilere şık bir rehber hazırladık.

Balkon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev ve iş yerlerinin ilgi gören alanlarının başında balkonlar gelir. Sizlerde bu alanları dekore etmeye karar verdiyseniz öncelikle bu noktada dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmelisiniz. Dekorasyon fikirleriyle yaşadığı alanı güzelleştiren kişilerin en çok dikkat ettiği balkon dekorasyonunda şu kriterlere önem verilmelidir:

  • · Balkon renk ve dekorasyon uyumu göz önüne alınmalıdır.
  • · Balkon boyutları ve şekli dikkate alınmadan mobilya seçiminde bulunulmamalıdır.
  • · Balkonda tercih edilecek mobilyaların uzun süreli kullanıma uygun olmasına dikkat edilmelidir.
  • · Kötü hava koşullarından etkilenmeyen, şık ve kaliteli malzemeler kullanılmalıdır.
  • · Kişilerin genel zevk ve isteklerine en çok uyan dekorasyon ürünlerine yönelinmelidir.
  • · Fiyat araştırması yaparak bütçeyi zorlamayan ürün seçenekleri incelenmelidir.
  • · Mobilyalara ek olarak hazırlanan tamamlayıcı ürünler tercih edilmelidir.
  • · Alanın ne amaçla kullanıldığı düşünülmeli ona göre mobilya seçilmelidir. Yemek, çay kahve keyfi ya da okuma amaçlı seçilen balkonlarda farklı dekorasyon ürünleri kullanılır.
  • · İşlevsel ve rahat ürün seçenekleri dikkate alınmalıdır.
  • · Dekorasyonun genel renk uyumuna dikkat edilmeli, direkt açık balkon kullanılacaksa koruma kılıflı ürünler tercih edilmelidir.
  • · Temizlenmesi ve bakımı daha kolay ürünlere yönelinmelidir.

Ev ve balkon dekorasyonu için vazgeçilmez ürün gruplarını sunan İstikbal sayesinde sizlerde hayalinizdeki balkon dekorasyonu oluşturabilirsiniz. İster hazır ürün grupları ister teker teker seçebileceğiniz eşyalarla bu alanı dekore edebilirsiniz. Farklı fiyat ve ödeme seçeneklerini inceleyerek bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri

Boyutlarına Göre En Şık Balkon Dekorasyon Önerileri

Balkon dekorasyonunda en önemli kriter söz konusu balkonun boyutlarıdır. Ev ya da bina durumuna göre değişebilen balkon boyutları dekorasyonun şekillenmesinde oldukça etkilidir. Küçük ya da büyük olmasına göre değişen en şık balkon dekorasyon önerilerinde sizler için ideal mobilyalardan da bahsedeceğiz. Bu mobilyalar alanın daha verimli kullanılabilmesini sağlarken yılın trend ürünlerinden oluşuyor.

Nefes almak, keyif yapmak ve neşeli dakikalar geçirmek için akla ilk gelen alan balkonlar oluyor. Hal böyleyken kendi tarzınızı elinizdeki imkanlarla güzelleştirmek isteyebilirsiniz. Eğer sizlerde böyle bir düşünceye sahipseniz ve tarzınızı balkonunuza yansıtmak istiyorsanız öncelikle boyutlara odaklanmalısınız. İşte, büyük ve küçük boyutlu balkonlarda sıkça rastlanan balkon dekorasyon fikirleri:

Büyük Balkonlar İçin Gösterişli Dekorasyonlar

Dekore edilmesi en kolay alanlar büyük balkonlardır. Alanın geniş olması, seçilecek mobilyadan tamamlayıcı ürünlere kadar birçok detayı kolaylaştırır. Son yıllarda büyük balkonlar için tercih edilen en kullanışlı mobilyalar arasında Pardus Dikdörtgen Masa Takımı yer alır.  Çok misafir ağırlayan çiftler bu tarz modern tasarımları balkonlarında sıkça kullanılır.

Öte yandan köşe takımları da büyük balkonlar için ideal seçimler arasında yer alır. Günün en keyifli zamanlarına eşlik eden balkonlarda böyle mobilyalar orta sehpa, aydınlatma, dekoratif süslemelerle birlikte kullanılır.. Bu tarz takımları ister masalı ister masasız olarak seçerek balkonunuzda şıklık oluşturabilirsiniz. Masa yerine orta sehpa kullanarak da dekorasyon oluşturmanız mümkün.

Boyutları nedeniyle alanın oldukça geniş olduğu büyük balkonlarda salıncak, puf ve diğer tamamlayıcı ürünler de kullanılabilir. Böyle ürünleri seçerken balkon dekorunun uyumlu ve modaya uygun olmasına dikkat edilebilir.

Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri Farklı Balkon Tipleri İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Balkonlar İçin İdeal Dekorasyonlar

Küçük balkon dekorasyonu kişilerin en çok zorlandığı alanların başında gelir. Alanın dar ya da şekilsiz olması seçilecek balkon mobilyaları listesini daraltır. Hal böyle olunca dekorasyon konusunda sıkıntı yaşıyorsanız balkonunuza uyan en ideal dekorasyonu şu önerilerle çözebilirsiniz:

  • · Katlanabilir masalar, küçük sandalyeler ya da puflar tercih ederek.
  • · Duvar ve zemini açık renklerle boyayarak.
  • · Raflı ya da sarkıt şekilli dekoratif objeler kullanarak.
  • · Aydınlatma seçeneklerini küçük ve tarz aydınlatma modelleri arasından seçerek.

Küçük balkonlarda koltuk kullanımı isteniyorsa ebatları küçük takımları incelemek önerilir. 2 ya da 4 kişilik olarak hazırlanan böyle ürünler hakkında inceleme yapmak istiyorsanız Liva Balkon Mobilyası çeşitlerine bir göz atabilirsiniz. Öte yandan alan ciddi anlamda çok küçükse takım ya da masa yerine dekoratif zarifliği yüksek sehpalar tercih edilebilir. İstikbal’in beğeni toplayan Beta Orta Sehpa ürününü inceleyebilirsiniz. Bu şık ve dekoratif orta sehpa yine aynı sandalye ve dekoratif objelerle balkonun işlevsel olmasında kullanılabilir.

Şekline Göre Balkon Dekorasyon Önerileri

Balkon dekorasyonunda alanın boyutları dışında etkili olan bir diğer kriter alanın şeklidir. Kimi zaman kullanışlı olmayan kimi zaman da mobilyaların dekorasyonunu zorlaştıran bu balkon şeklinde ideal dekorasyonu kurgulamak zordur. Kendi içinde kare, dikdörtgen ve kapalı cam balkonlarda kullanılabilecek dekorasyon önerilerini detaylıca ele alabiliriz.

Uzun, Dar Dikdörtgen Balkon Dekorasyonu

Dikdörtgen balkonların uzunluğu çoğu mobilya için yeterli olmasına rağmen genişliğinin darlığı kullanılabilecek mobilya çeşitliliğini sınırlandırır. Böyle balkonlarda koltuk takımı, balkon masaları gibi geniş ürünlerin kullanılması zorlaşır. Eğer sizlerde uzun ve dar balkon dekorasyon fikirleri arıyorsanız son günlerin en trend önerilerine bir göz atmalısınız.

  • · Katlanabilir ya da duvara monte masalar dar balkonlar için idealdir. Alanı verimli kullanmak için rahat hareket imkânı sunan mobilyalar incelenebilir. Genellikle yolluk tarzı halılar ya da dekoratif peluş halıların kullanıldığı dar ve uzun balkonlarda bir köşeyi oturma alanı yapabilirsiniz. Bu köşe için küçük Riva İkili Koltuk ya da palet koltuklar tercih edebilirsiniz.
  • · Öte yandan dar balkonlarda çok amaçlı dolaplar yerine duvar rafları kullanılmalıdır. Dekoratif çiçek, mum ve objelerin sergilendiği bu rafları genel balkon dekoruna uygun renklerde seçebilirsiniz. Koltuk yerine son günlerde popülerliğinin koruyan balkon salıncakları da yine dar alanlarda kullanılabilir. Bir köşeye bu salıncağı diğer köşeye de katlamalı masa kullanarak alanı doldurabilirsiniz.
  • · Yine dar balkonlarda katlanabilir masa kullanmak istemiyorsanız yuvarlak şekilleriyle dikkat çeken küçük sehpaları da kullanabilirsiniz. Bu sehpalar metal, ahşap ya da plastik malzemeden seçilebilir.

Kare Balkon Dekorasyonu İçin Kullanışlı Fikirler

Kare balkonlar dekorasyon için en kullanışlı ve en ideal alanlardır. Böyle alanlar kişilerin zevklerine göre her tarz mobilyayı tercih edebilmesine olanak sağlar. Eğer sizin de balkonunuz kare şekle sahipse şanslısınız. Alanın kare şekle sahip olması oturma grubu kullanımını artırır. Alanın yeterliliği nedeniyle böyle oturma grupları orta sehpa gibi ürünlerle desteklenebilir.

2023 balkon dekorasyon trendlerine bir göz atacak olursanız böyle balkon takımlarını görebilirsiniz.  Dilerseniz bu mobilyalardan daha büyük ürünlerde alanın dekorasyonunda tercih edilebilir. Böyle oturma grupları orta sehpa eklentisiyle de satın alınabilir. Set ürünler satın alarak alana uygun dekoratif objeleri kolaylıkla seçebilir ve hayalinizdeki balkonu oluşturabilirsiniz.

Eğer kare balkon dekorasyonunda koltuk yerine masa takımları tercih ediyorsanız orta boy ürün gruplarına bakabilirsiniz.  Eğer standart tasarımlar yerine hasır modelleri tercih ediyorsanız puf, salıncak, dekoratif dolaplarla alanı şıklaştırabilirsiniz.

Kapalı Cam Balkonlar İçin En Tarz Dekorasyon Fikirleri

Cam balkonlar günümüz koşullarında en çok tercih edilen balkon türüdür. Özellikle dört mevsim balkon keyfi sürmeyi sevenlere hitap eden bu tarz balkonların dekorasyonunda farklı tarzlar yansıtılabilir. Kış aylarında ısıtıcı desteğiyle bir bakıma kış bahçesine dönüşen cam balkonlarda alana göre dekorasyon seçilebilir.

Sadece ev değil iş ofislerinde de sıkça rastladığımız cam balkonlar için öncelikle bir konsept belirlenebilir. Bu konsept doğrultusunda size önerebileceğimiz cam balkon dekorasyon önerileri şu şekildedir:

  • · Ofis Cam Balkon Dizaynı

Cam balkonların dekorasyonunda karşınızdaki manzarayı da dekorasyona dahil edebilirsiniz. Deniz, göl, nehir ve dağ manzaralı ofislerin cam balkonlarında daha soft ya da bohem bir dekorasyon oluşturulabilir. Öte yandan ofislerde kullanılan balkonlar çalışan ve diğer kişiler için sık kullanılan alanlar olduğu için rahatlık önemlidir.

Bu durumları göz önüne alarak eğer cam balkonunuz genişse tarz balkon masaları tercih edebilirsiniz. Böyle ürünler 4 ya da 6 kişilik gruplar olarak piyasada bulunur. Ofis için kullanılacağında ekstra ürün kullanımına gerek yoktur. Ev ortamına göre daha ciddi bir havası bulunan böyle dekorasyonlarda en fazla küçük dekoratif objelerden faydalanabilirsiniz.

  • · Ev Cam Balkon Dizaynı

Evlerdeki cam balkonları kendi zevk ve isteklerine göre dizayn edebilirsiniz. Elbette bu dizayn alanın büyüklüğüyle de alakalıdır. Eğer oldukça geniş cam balkonlu bir eviniz varsa işiniz daha kolay. Bu konuda tercih edebileceğiniz alternatifler köşe takımı, masa takımı ve ikisini birden içeren ortak mobilyalar arasından olabilir.  Renk uyumu ve zarif tasarımıyla cam balkonlarda hoş bir hava oluşturan böyle mobilyaları beyaz ya da krem raf sistemleriyle destekleyebilirsiniz. Akşam keyifleri için led ışıklandırmalarla ortamı daha zengin bir hale dönüştürmek mümkündür.

Cam balkonunuz uzun ve dar ise tavana monte ya da ayaklı salıncaklar kullanılabilir. Hasır görünümlü bu tarz salıncakları peluş yastıklar ve puflarla tamamlamak mümkün. . Alanın darlığını kamufle edebilecek bu tarz orta sehpaları kendi zevk ve isteğinize göre seçebilirsiniz. Eğer salıncak dışında bir mobilya kullanmayacaksanız orta sehpanın etrafına puf ya da minder atabilirsiniz.

Salıncak yerine koltuk seçmek istiyorsanız tekli koltukları kullanmak dar alanlar için daha ideal olacaktır. Keza iki adet koltuk ve bir sehpa ile dar bir cam balkonu şık hale getirmek mümkün. 

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.