09-02-2024 13:28:20
Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi

Zemindeki Zarafet: Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Halılar evin sıcaklığını korumak amacıyla kullanılır. Fakat evin en önemli parçalarından olan halıyı seçerken dikkat edeceğiniz bazı noktalar sayesinde evinizi daha ferah ve şık bir hale getirebilirsiniz. Peki, halı seçimi nasıl yapılmalı? Seçeceğiniz halının rengi, varsa deseni ev dekorasyonunuz için kritik bir öneme sahiptir. Daha açık renklere sahip mobilyalara ya da beyaz ve krem gibi açık renklere sahip duvarlarınız varsa daha keskin renkleri olan ancak çok da göze batmayan renklere yönelebilirsiniz. Sade ya da minimal bir ev dekorasyonuna sahipseniz karmaşık desene sahip bir halı seçmektense yalın deseni olan halılara göz atmak isteyebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında evinizin ambiyansına en çok uyacak halıları gelin beraber inceleyelim.

Ev Dekorasyonunun Anahtarı Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda halı seçimi evinizdeki tüm mobilyaların seçimi gibi önemlidir. Evinizin tüm havasını değiştirebilecek olan halılarınızı seçerken bazı detaylara dikkat edebilirsiniz.

  • ● Halı seçimi yaparken ilk yapmanız gereken şey halıyı odanın hangi bölgesine koyacağınızı ve ne kadar büyük olmasını istediğinizi kararlaştırmak olmalı. Ardından odadaki renk paletleri ve odanızın ihtiyacı olan halı türü gibi detaylara karar verebilirsiniz.
  • ● Evinizde evcil hayvan varsa jüt halı gibi, tüy yüksekliğinin çok olmadığı bir türü seçerek evinizi temizlerken rahat etmeniz mümkün.
  • ● Ayrıca evcil hayvanlar için kaymayan halıları tercih edebilirsiniz. Kaymaz halılar sayesinde kedi ve köpeğinizin neden olabileceği ev kazalarını minimuma indirmiş olursunuz.
  • ● Halının kaliteli olduğunu belirleyen iplik cinsine ve iplik sıklığına da dikkat ederek halınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz. Yün ya da akrilik gibi uzun ömürlü iplik çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Mesela; İstikbal Matisse koleksiyonu akrilik iplikten yapıldığı için uzun ömürlüdür. Siz de bu koleksiyonu inceleyebilir ve içlerinden size en uygun olanı seçerek evinizde rahatlıkla oturabilirsiniz.
Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi

Koltuğa Göre Halı Seçimi: Ev Dekorasyonunuzu Tamamlayın

Halı seçimi yaparken de ferah bir görünüm önceliklerinizden biri olabilir. Bu görünümü elde etmek için de diğer mobilyalarınızın seçtiğiniz halıyla uyumlu olması gerekir. Örneğin; spor bir koltuk takımınız varsa daha modern görünüme sahip olan makine halılarını tercih edebilirsiniz. Temizliği de oldukça kolay olduğu için sizi yormaz. Makine halıları bilgisayar ortamında hazırlanan bir halı türü olduğu için desenleri oldukça dengelidir, böylece gözünüzü fazla yormaz. Koltuk takımınızın tarzına uygun bir halı seçerek salonunuzu bir üst dereceye çıkarabilir ve şık bir evin ilk adımlarını atabilirsiniz.

L koltuk halı seçimi yaparken seçtiğiniz halının sade ve şık olması salonunuzun modern bir görünüme sahip olmasını sağlar. Koltuk rengine göre halı seçimi yaparsanız evinizde yaratmak istediğiniz ambiyansı kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Pek çok insan koyu renklere boğulmuş ve iç karartan bir evde oturmak istemez. Rengarenk ve birbiriyle uyumsuz renklere sahip bir evin ne kadar göz yoracağını düşünsenize. Bu yüzden evdeki tüm eşyaların bir uyum içinde olması evin tarzı için çok önemli. Siz de bu detayları göz önünde bulundurarak evinize en çok uyacak halı modelleri ve türlerini inceleyebilirsiniz.

Parke Zemine Göre Halı Seçimi: Ahşap Zeminlerle Uyumu Yakalayın

Parke güzel göründüğü ve kullanışlı olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilir. Parkeye göre halı seçimi yapmak da evinizin uyumu açısından oldukça mühimdir. Peki, ahşap parkeye sahip bir eve nasıl bir halı yakışır? Ahşap parkelerin baskın bir rengi vardır. Bu yüzden de daha soft ve açık renkleri tercih etmelisiniz. Krem ve beyaz gibi daha nötr tonlara sahip renkleri tercih ederek evinizi modern bir hale getirebilirsiniz.

Beyaz parkeleri olan bir eviniz varsa daha koyu renkleri tercih ederek kontrast oluşturabilirsiniz. Ancak nötr renkleri de tercih etmeniz de mümkün. Siyah gibi daha koyu renkleri olan bir zemininiz varsa zıt renklere yönelebilirsiniz. Böylece parkenin rengini vurgularken iç karartıcı bir ortam yaratmaktan da kaçınmış olursunuz.

Son zamanların en popüler parke renklerinden biri olan gri bir parkeye sahipseniz bej tonlarını kullanmanız akıllıca olacaktır. Ne açık ne koyu bir renk olan gri için ideal halı renkleri parkenin rengini en iyi vurgulayacak olan açık renkli halılardır.

Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi

Mobilyaya Göre Halı Seçimi: Dekorasyonunuzu Tamamlayan Dokunuş

Evdeki dekorasyonda halı seçimi son derece önemli bir yere sahiptir.  Halı seçimi yaparken mobilyalarınızla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Bolca süs barındıran ve karmaşık renklere sahip bir ev için daha sakin ya da düz bir deseni olan halılar daha uygun olacaktır. Modern bir eve sahipseniz ve mobilyalarınızı buna göre seçtiyseniz sade halı seçeneklerine yönelmelisiniz. Minimal desenli ve evinizin genel renk paletine uygun bir halı seçebilirsiniz.

Odaya Göre Halı Seçimi: Evinizin Her Alanına Uygun Halılar

Her odaya ayrı bir halı almak gerekir. Evinizin genel bir havası olsa da odalar için farklı ambiyanslar kurmak isteyebilirsiniz. Birden fazla kişinin yaşadığı evlerde özellikle yatak odaları kişilerin zevklerine göre dekore edebileceği yerlerdir. Örneğin; daha ferah bir odaya sahip olmak isterseniz açık renkleri ve sakin desenleri tercih edebilirsiniz. Böylece kendi karakterinizi yansıtabilir ve zevklerinize uygun bir şekilde odalarınızı döşeyebilirsiniz.

Koridora Halı Seçimi: Ev Girişini Şık Hale Getirin

Koridor salondan sonra en sık ziyaret edeceğiniz yerlerden biridir. Herkesin en çok göreceği yer olan koridorlar için nasıl bir halı seçmelisiniz? Koridorda diğer odalara nazaran çok daha az eşya bulunduğu için halı seçimini en çok duvar boyasının rengi ve zemin etkiler.

Duvarlarınız koyu renkteyse daha açık renkli halıları seçebilirsiniz. Bej, beyaz ya da krem gibi renkler koridoru ferah bir hale getirecektir. Desen seçimine gelirsek; bu konuda oldukça özgürsünüz. Evinizin daha renkli ve eğlenceli olmasını isterseniz karmaşık desenli bir halı seçebilirsiniz. Sade ve şık olmasını isterseniz sakin desenlere göz atabilirsiniz.

Salona Halı Seçimi: Oturma Alanınızı Kişiselleştirin

Salon evin en çok kullanılan bölümlerindendir. Hele ki misafir ağırlamayı seviyorsanız salonunuzun şık olması sizin için oldukça önemli olabilir. Günün büyük bir kısmını da salonda geçirdiğinizi varsayarsak içinizi açan bir ortamda yaşamak istemeniz gayet doğal.

Evinizin bu en değerli odası için dikkat etmeniz gereken çok fazla unsur var. Tüm mobilyaların birbiriyle uyumlu olduğuna emin olduktan sonra sıra halı seçimine geliyor. Yerden ısıtmalı evlerde halı seçimi yapıyorsanız ince halıları incelemeniz en iyisi olacaktır.

Salon için halı seçimi yaparken kolay temizlenebilir ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Evinizin dekorasyonuna bağlı olarak uygun bir desen, renk ve boyut seçebilirsiniz.

Yatak Odası İçin Halı Seçimi: Rahatlık ve Estetik Bir Arada

Yatak odası evin en mahrem ve önemli yerleri arasındadır. Sizi ve kişiliğinizi yansıtan yatak odası evin diğer odalarından ayrı kabul edilebilir. Yatak odanızı istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz ancak çocuklarınız için halı seçerken daha bambu halısı gibi türleri tercih etmelisiniz. Neden mi? Bambu halıları parlak ve yumuşak dokuları sayesinde bebek ve çocuk odaları için ideal bir seçimdir.

Yemek Odası İçin Halı Seçimi: Sofranızı Şıklıkla Taçlandırın

Yemek odası için halı seçimi yaparken yemek masanızın ve diğer mobilyalarınızın tarzını göz önünde bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Genelde düz ve sade desenlere sahip ve ne koyu ne de açık renkler tercih edilir. Yemek dökülmesi ihtimali olduğu için kolay temizlenebilir ve az tüylü halıları inceleyebilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.