06-02-2024 11:51:50
Rustik Nedir

Rustik Nedir? Birbirinden Farklı Rustik Ev Dekorasyonları

Dekorasyon söz konusu olduğunda ismini sıklıkla duyabileceğiniz rustik kelimesi oldukça geniş bir tasarım stilini belirtir. En temel anlamıyla rustik, doğal, eskitilmiş ya da nostaljik çizgileri barındıran mobilyalara verilen genel bir isim olarak tanımlanabilir. Genel olarak doğallığı vurgulayan rustik dekorasyon, evlerde ferah bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Dekorasyonda rustik detaylar kullanmak isteyen kişiler genellikle ahşaptan üretilen mobilyaları tercih eder. Ahşap, doğayı çağrıştıran bir malzeme olduğu için rustik dekorasyonun temel yapıtaşları arasında yer alır. Ahşabın yanı sıra taş ya da kumaş mobilyalar da rustik dekorasyonun temelini oluşturan malzemeler arasında yer alır. Rustik tasarım, özünde organik unsurların en doğal halleriyle kullanılmasından oluşur. Genellikle natürel dokulara sahip olan mobilyalarla elde edilen rustik tasarım, avangart bir görünümden oldukça uzaktır. Minimal, sade ve doğal bir görünüme sahip olan rustik dekorasyon, evlerde rahatlatıcı bir ambiyans yakalanmasını temel olarak alır. Geçmiş zamanın çizgilerini modern detaylarla harmanlayan İstikbal’in rustik ev dekorasyonuna uygun mobilyalarını inceleyerek istediğiniz görünümü kolaylıkla elde edebilir, iç mekanlarınıza huzur katabilirsiniz. Dresuardan bazalara, koltuk takımlarından yemek odalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan İstikbal sayesinde rustik dekorasyonu evlerinize getirebilir, ilk bakıştan itibaren dikkatleri üzerinde toplayan dekoratif detaylar yakalamaya başlayabilirsiniz.

Rustik Nedir?

Rustik, kelime anlamı olarak köy evi görünümü veren anlamına gelir. Her ne kadar rustik görünüm modern tasarımlarla ters düşüyor gibi gözükse de İstikbal’deki mobilyaları incelediğinizde iki tasarım dilini başarılı bir şekilde bir araya getiren ürünler olduğunu görebilirsiniz. Temiz çizgilere sahip ve toprak renklerini barındıran modeller, rustik görünümü eşsiz bir şekilde vurgular. Kütükler, ahşap detaylara sahip mobilyalar, zarif çizgiler ve minimal görünüm, rustik dekorasyonun öne çıkan tarafları arasında yer alır. Rahat bir görünüm sunan rustik dekorasyon, odaların daha samimi bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Kendine has bir çekiciliği olan dekorasyonlarda doğal güzelliğin parlamasına izin verilir. Odak noktasında ahşap, taş ya da doğal unsurlar kullanılır. Kusursuz çizgilerin vurgulanmasından ziyade rustik tarzda her parçanın kendine has karakterinin öne çıkmasına izin verilir. Metaldeki pas görünümü ya da ahşaptaki çizgiler, rustik görünümün dikkat çekici unsurları arasında yer alır.

Rustik Nedir Rustik Nedir

Rustik Tarz Ne Demek?

Rustik tarz, genel olarak doğal, eskitilmiş ve natürel bir görünüme sahip olan bir stil şeklinde özetlenebilir. Çiftlik ya da köy evi unsurlarını evlere dahil etmekle ilgilenen rustik tarz, geleneksel tasarımlardan hoşlanan kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. Cana yakın ve rahatlatıcı detaylara sahip olan tasarım anlayışında minimal detaylar öne çıkar. Rustik tarzda genellikle nötr renkler ya da toprak tonları tercih edilir. Daha sade bir görünüme sahip olan rustik tarz, evlerin avangart görünümden tamamen ayrılmasını amaçlar. Geleneksel bir renk paletini içeren stil, bej, kahverengi, gri gibi nötr renklerin kullanılmasını teşvik eder. Rustik tarzda dekore edilen bir evde cesur renk geçişleri çok fazla bulunmaz. Tutarlı ve rahat bir kompozisyona sahip olan stil, evlerde huzurlu detayların elde edilmesini amaçlar. Rustik tarzın ana özellikleri şu şekilde özetlenebilir:

  • • Ahşap: Ahşap malzemeler ve detaylar, rustik görünümün belkemiğini oluşturur. Parke zeminler, ahşap dolaplar, eskitilmiş bazalar ya da natürel sehpalar, rustik dekorasyonda sıklıkla karşılaşılan ögeler arasında yer alır. Özellikle eskitilmiş ahşap mobilyalar, evlerinizi rustik tarzda dekore etmek isteyen kişilerin göz atması gereken seçenekler içinde bulunur.
  • • Doğal doku: Rustik tarzda doğal bir doku elde etmek oldukça önemlidir. Doğallığı vurgulayan rustik dekorasyonda sıklıkla ahşap ve taş malzemeler kullanılır. Organik unsurların en doğal halleriyle kullanılmasından yola çıkan bir tasarım anlayışı olan rustik, basit, doğal ve sade bir görünüme sahip olmasıyla dikkat çeker. Doğal malzemelerin kullanımı, rustik dekorasyonun tanımlayıcı özellikleri arasında bulunur. Evdeki organik detaylar, sakin ve huzurlu bir ortam oluşturulmasına yardımcı olur. İç mekanla bağlantı kurmayı kolaylaştıran mobilyalarla kendi kişisel tarzınızı bulabilir, rahat ve natürel bir doku elde edebilirsiniz.
  • • Nötr renk paleti: Doğallığı öne çıkaran rustik tarz, nötr bir renk paletine sahiptir. Ağırlıklı olarak yeşil, kahverengi ve yeşilin kullanıldığı dekorasyon anlayışında evlerin daha samimi hale gelmesi amaçlanır. Daha çok sıcak tonların tercih edildiği rustik dekorasyonda soğuk ve keskin renkler kullanılmaz.
  • • El yapımı: Rustik dekorasyonda kullanılan mobilyalar el yapımı gibi hissettirir. Genellikle büyük eşyaların tercih edildiği stil anlayışında ahşap ayaklara sahip olan büyük koltuklar tercih edilir. İstikbal’deki doğal ve el yapımı hissi veren halı ve kilimler ya da kendine has detaylarıyla natürel bir doku kazanan koltuklar, rustik tarzı evlerine taşımak isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline gelir.
  • • Sıcak ve davetkar: Rustik tarzın temelinde rahatlık ve samimi bir ortam oluşturmak yatar. Sıcak renk paletiyle öne çıkan dekorasyon anlayışı, evlerde davetkar bir atmosfer oluşturmayı amaçlar. Doğru renkleri kullanarak yaşam alanlarınızı daha samimi yapabilir, iç mekanlarınızı istediğiniz gibi sıcak hale getirebilirsiniz.
  • • Sadelik: Rustik dekorasyonun odak noktası tasarım değil malzemedir. Örneğin, İstikbal’de bulunan masa ve sandalyeler, ahşap malzemenin güzelliğini öne çıkaracak şekilde özenle tasarlanır. Bu mobilyalarda olduğu gibi rustik dekorasyonda önemli olan mobilyanın tarzı değil üretildiği malzemenin öne çıkarılma şeklidir.

Rustik Dekorasyonda Öne Çıkanlar

Ahşap dokunuşlar, rustik dekorasyonun öne çıkan detayları arasında bulunur. Bir alanı mimari olarak tanımlamanın yanı sıra rustik bir tasarım elde etmek için ahşap kirişlerle tavanlar çerçevelenebilir, yaşam alanının doğal dokusu ortaya çıkarılabilir. Rustik dekor, oluşturulması en kolay dekorasyon stilleri arasında yer alır. Rustik dekorun öne çıkan unsurları hakkında bilgi almak ve iç mekanlarınızı ona uygun olacak şekilde dekore etmek istiyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilir, tasarım anlayışının genel detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • • Rustik dekorasyonda ilk olarak kullanılan malzemeler öne çıkar. Ahşap, yatak odalarından oturma odalarına, yemek odalarından mutfaklara kadar her yerde kullanılır. Rustik esintili bir tasarım elde etmek isteyen kişiler ilk olarak ahşap malzemeleri nasıl kullanacağını belirlemelidir.
  • • Polyamid, tamamen sentetik bir malzeme olduğu için küf ya da mantar oluşumlarına karşı dirençli bir yapıya sahiptir.
  • • Ahşabın yanı sıra taş görünümü ya da döşemeleri de rustik dekorasyonun dikkat çeken unsurları arasında yer alır. Yatak odalarınızın ya da salonlarınızın duvarlarının bir bölümünü ahşap duvar kağıdıyla kaplayabilir, iç mekanlarınızın daha doğal bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Yeterli alanınız varsa salonlarınıza taş şömineler yerleştirerek rustik bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • • Rustik dekorasyonun bir diğer önemli unsuru da kullanılan kumaşlardır. İç mekanların daha davetkar hale gelmesi için kumaş kullanımı rustik dekorasyonda öne çıkar. Kareli kumaşlar, rahat battaniyeler ya da nötr tonlara sahip koltuklar dekorasyon anlayışının dikkat çeken ögeleri arasında bulunur. Pamuk, yün ya da keten gibi kumaşlarla iç mekanlarınıza doğal bir görünüm katabilir, istediğiniz detayları pratik bir şekilde elde edebilirsiniz.

İstikbal’de bulunan rustik detaylara sahip koltuk takımları, yemek takımları, TV üniteleri ya da sehpaları inceleyerek iç mekanlarınızın daha doğal ve ferah hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Natürelliği öne çıkaran zarif detaylara sahip mobilyalar sayesinde iç mekanlarınızın rustik detaylara kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Rustik Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Rustik tasarımın amacının doğal olmak olduğunu bilmeniz gerekir. Sıcaklığa ve rahatlığa odaklanan tasarım anlayışını uygulamak için birçok farklı yöntemi deneyebilirsiniz. Rustik ev dekorasyonu nasıl olmalı ve iç mekanlara nasıl yansıtılmalı diye merak ediyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilir, dekorasyonunuzu pratik bir şekilde daha rustik hale getirebilirsiniz.

  • • Rustik ev dekorasyonu ilk olarak dış mekanın unsurlarını iç mekanlara kazandırmayı amaçlar. Bol miktarda doğal ışık alan iç mekanlar, rustik tarzın vazgeçilmez unsurları arasında yer alır. Salon ya da yatak odalarında ağır ve güneş ışığının içeri girmesini engelleyen perdeler kullanıyorsanız ilk olarak onlardan kurtulmanız gerekir.
  • • Taş ya da eskitilmiş rafları iç mekanlarınıza dahil ederek rustik bir görünüm yakalayabilirsiniz. Salonlarınızın sehpalarında ahşap bir kase kullanarak iç mekanlarınıza natürel bir doku kazandırabilir, hoş detaylar elde edebilirsiniz.
  • • Rustik tarzı tablolar, aynalar ya da çeşitli sanat eserleriyle tamamlayabilir, yumuşak malzemelerle sıcak renk vurguları yapabilirsiniz.
  • • Doğadan ilham alanlar renkleri kullanarak iç mekanlarınızda rustik dekorasyonu yakalayabilirsiniz. İstikbal’de bulunan mobilyaları inceleyerek natürel tonları evlerinize taşıyabilir, rustik dekorasyonun detaylarını pratik bir şekilde yakalayabilirsiniz.
  • • Rustik bir dekorasyon yakalamak istiyorsanız düz çizgileri iç mekanlarınızdan çıkarmanız gerekir. Doğallığıyla öne çıkan dekorasyon anlayışı, soyut kusurları kucaklar. Doğal kusurları kucaklayarak evlerinize rustik bir görünüm katabilirsiniz.
  • • Oturma alanlarında konforu ve rahatlığı öne çıkarmanız gerekir. Battaniyeler ve rahat koltuklar, rustik dekorasyonun olmazsa olmaz unsurları arasında yer alır. Bununla beraber oturma alanlarında ahşap dolaplar ya da raflar kullanarak dağınıklığın önüne geçmeniz gerekir. Rustik dekorasyon konforla ve doğal detaylarla ilgilendiği için bu tarza uygun bir şekilde dekore edilen odaların da daha düzenli olması beklenir. Herhangi bir amacı olmayan eşyaların rustik tarzda dekore edilen odalarda tutulması önerilmez.
  • • Eskitilmiş bir ahşap, rustik görünümün en önemli unsurları arasında yer alır. İstikbal’de bulunan sehpa, masa ya da dolapları inceleyerek rustik görünümü kolaylıkla evlerinize taşıyabilir, doğal eskitmeye sahip mobilyalar sayesinde odalarınıza istediğiniz derinliği kazandırabilirsiniz.
  • • Oturma odalarına rustik bir görünüm kazandırmak istiyorsanız İstikbal’in koleksiyonunda bulunan televizyon ünitelerini incelemeye başlayabilirsiniz. Doğal detayları modernize ederek yeni baştan tanımlayan İstikbal, oturma alanlarının tasarımını rustik hale getirmek isteyen kişilere hitap eder. Natürel ve samimi bir görünüm elde etmek istiyorsanız TV üniteleri arasında sizin için uygun olan modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • • Yatak odalarına doğal bir doku kazandırmak istiyorsanız natürel dokuya sahip dolap, şifonyer, komodin, makyaj masası, karyola ya da başlıkları incelemeye başlayabilirsiniz. Ahşap detaylara sahip zarif parçalar sayesinde yatak odalarınıza hem şık hem de doğal bir görünüm kazandırabilir, rustik dekorasyonun unsurlarını başarılı bir şekilde uygulayabilirsiniz.
  • • Yemek odalarında rustik detaylar elde etmek istiyorsanız ilk olarak masanızı değiştirmeniz gerekir. Doğal ahşap görünümüne sahip damarlı masalarla yemek odalarınıza doğal dokunuşlarda bulunmaya başlayabilirsiniz. Masa ve sandalyelerden oluşan takımlar sayesinde pratik bir şekilde hayalinizdeki havayı yakalayabilirsiniz. Özellikle vitrinlerle yemek odalarınızı ya da salonlarınızı yeni baştan tanımlayabilirsiniz.

İstikbal’de bulunan rustik detaylara sahip mobilyalar sayesinde evlerinizde istediğiniz çizgileri elde edebilir, zahmetsiz bir şekilde doğal bir doku yakalayabilirsiniz. Evin her noktası için ayrı bir ürün içeren İstikbal koleksiyonu sayesinde iç mekanlarınızı pratik bir şekilde daha rustik hale getirebilirsiniz.

Rustik Nedir Rustik Nedir

Rustik Tarzda Önemli Alanlar

Rustik tarzda önemli alanlar arasında oturma yerleri yer alır. Rahat koltuklar, sade halılar, sade TV ünitesi ya da natürel dokuya sahip sehpaları kullanarak oturma alanlarınızı daha davetkar hale getirebilirsiniz. Rustik tarz, yaşam alanlarının daha konforlu ve doğal hale gelmesiyle ilgilendiği için dekorasyon anlayışını ilk olarak oturma alanlarında uygulamaya başlayabilirsiniz. Yatak odaları da rustik tarzın önemli alanları arasında yer alır. Daha rahat ve konforlu bir uyku deneyimi elde etmek için yatak odalarınızı nötr renklerle kaplayabilir, ahşaptan yardım alarak daha natürel bir ortam oluşturabilirsiniz. Misafirlerinizi ağırladığınız yemek masalarını rustik tarzda dekore ederek daha samimi bir ambiyans oluşturabilir, sevdiklerinizle daha keyifli bir şekilde vakit geçirmeye başlayabilirsiniz. Hemen hemen evin her noktasında uygulanabilen bir tasarım anlayışı olan rustik tarz, herkese hitap edebilen zarif bir tasarım anlayışı olduğu için her yerde değerlendirilebilir. Evinizde rustik bir görünüm yakalamak istiyorsanız İstikbal’deki mobilyaları inceleyebilir, hayalinizdeki görünümü pratik bir şekilde elde edebilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.