06-02-2024 11:27:19
Nubuk Kumaş

Mobilyalarda Nubuk Kumaş Kullanımına Dair Her Şey!

Yaşam alanlarında şık ve modern bir dekorasyon oluşturmak için tercih edilen mobilyaların yapıldığı malzeme önem taşır. Kullanışlı ve zarif bir görünüm sunan nubuk kumaşlar mobilyalarda sık kullanılır. Koltuk, kanepe, sandalye gibi eşyalarda değerlendirilen nubuk kumaşlar yaşadığınız ortamın daha konforlu ve sıcak görünmesini sağlar. Nubuk kumaşın özellikleri ve bakımı diğer malzemelere göre farklılık gösterir. Eviniz için nubuk kumaştan elde edilen mobilyaları seçmeyi düşünüyorsanız kumaşın özelliklerini bilmeniz gerekir. Nubuk kumaşlar sıcak bir yuva atmosferi yaratmak için idealdir. Kullanışlı yapısı özellikle aileler için uygun bir tasarım oluşturur.

Nubuk Kumaş Nedir?

Nubuk kumaş; yumuşak ve kadifemsi bir dokuya sahip olan zımparalanmış derinin alt yüzeyidir. Sıcak ve pürüzsüz bir dokunuş sağlayan yapısı ile yaşam alanlarında sık tercih edilir. Özellikle kolay temizlenen yapısı sayesinde koltuk ve kanepelerde şık bir duruş sergiler. Klasik dekorasyon anlayışını benimseyenler için salonların dikkat çeken atmosferini vurgular. Derinin zımparalanarak elde edilmesinden oluşan nubuk kumaş, kısa lifleri sayesinde pürüzsüz bir görünüm sunar.

Kadife kumaşa olan yakınlığı ile dikkat çeken nubuk kumaşlar, cilt üzerinde nazik bir dokunuş yapar. Kısa lifleri tüysüz görünse de sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Kadife gibi elegan bir stil yaratan dokusu yaşam alanlarında şık bir duruş sergiler. Özellikle geniş kanepe ve köşe koltuk takımlarında nubuk kumaşlar güçlü bir tasarım oluşturur.

Nubuk Kumaş Nubuk Kumaş

Nubuk Kumaş ve Süet Kumaşın Farkı Nedir?

Nubuk kumaş ve süet kumaş birbirine yakın görünse de farklı noktalara sahiptir. Süet kumaş, derinin farklı tekniklerle işlem görmesi sonucu elde edilir. Daha tüylü ve uzun lifli olduğu için dokusu nubuk kumaştan ayırt edilir. Nubuk kumaş ise daha pürüzsüz ve tok bir yapıdadır. Nubuk kumaş tüysüz bir yapıda olduğu için dokunulduğunda iz bırakmaz. Süet kumaş ise uzun lifleri nedeniyle tüylü bir görünüme sahiptir, dokunulduğunda iz bırakır. İki kumaş arasındaki en temel fark budur.

Nubuk kumaş yapısı gereği kısa liflere sahip olduğu için leke oluşumuna karşı dirençlidir. Süet kumaş ise uzun lifleri nedeniyle lekelenmeye daha müsaittir. Özellikle koltuk ve kanepe takımlarında süet yerine nubuk kumaş tercih edilmesi hijyen açısından daha elverişlidir. Nubuk kumaş tok bir yapıda olduğu için sıvıyı ve tozu iç yüzeylere aktarmaz. Süet tüylü bir kumaş olduğu için sıvı ve toz geçişinde daha geçirgen bir yapıdadır.

Süet kumaşlar temizleme aşamasında zorlayıcı olur. Nubuk kumaşlar ile kuru veya ıslak bezle kolay bir şekilde temizlenebilir. Süet hassasiyeti olan kişilerde duyarlı bir temas yaratırken nubuk kumaş kısa tüyleri ile pratik bir kullanım sunar.

Nubuk Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Mobilyalarda, giyim ve aksesuar seçeneklerinde sık tercih edilen nubuk kumaşlar çeşitli özellikler taşır. Pratik kullanım ve şık görünüm sunan nubuk kumaşları tercih etmeniz için sahip olduğu özellikleri incelemeniz önemlidir.

Nubuk kumaşın özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • ● Doğal malzemelerden elde edildiği için sentetik kumaşlara göre daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Uzun ömürlü bir kullanım sunar.
  • ● Şık ve zarif görünümü, tüysüz yapısı her zevke hitap eder. Modern ve minimalist dekorasyon anlayışında önemli bir yer tutar.
  • ● Sıvıları emmeyen yapısı kolay temizlenmesini sağlar. Dokusu darbelere ve lekelenmelere karşı dirençlidir.
  • ● Tok ve kalın olan yapısı ile sıcak bir dokunuş sunar. Özellikle koltuk ve kanepeler için ideal bir kumaş türüdür.
  • ● Hava geçirgenliği az olduğu için sıcak havalarda terletme yapabilir. Bu nedenle dekorasyon yapılırken mevsime ve yaşanılan coğrafyanın iklim koşullarına uygun şekilde tercih edilmelidir.
  • ● Tozların iç katmanlara geçmesini önleyen kumaş yapısı sayesinde hijyenik bir kullanım sunar. Yumuşak bir bez yardımıyla kolayca silinir ve sayede tozlu bir görünüm oluşmasını önler.
  • ● Nude tonlarda olan renk seçenekleri sayesinde minimal bir dekorasyon yansıtır. Son dönemlerde tercih edilen sade ve şık dekorasyon stilini en iyi şekilde vurgular.
  • ● Deri veya süet koltuklara oranla daha konforlu bir deneyim sunar. Zengin ve gösterişli görünümü sayesinde yaşam alanlarınızın daha rahat bir atmosfere sahip olması için etkilidir.
Nubuk Kumaş Nubuk Kumaş

Nubuk Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Nubuk kumaş, pratik temizlenme özelliği ve dayanıklı yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Mobilya, araba koltuk kaplamaları, çanta,giyim ve ayakkabı tasarımlarında nubuk kumaş tercih edilir. Su geçirmeyen yapısı ile özellikle kış mevsiminde kullanılan mont ve botlar için idealdir. Ceket, mont, kaban, bot ve çizmelerde tercih edilen nubuk kumaş lekelenmelere karşı dirençli olduğu için olumsuz mevsim koşullarında yüksek performans gösterir.

Sıcak tutan yapısı, pürüzsüz görünümü ve şık dokusu ile modern bir duruş sergileyerek yüksek konfor sunar. Doğal malzemeden elde edildiği için eskidikçe şık bir stil yaratır. Dekorasyon içinde büyük önem taşıyan koltuklar için nubuk kumaş iyi bir seçenek olur. Özellikle koltuk ve kanepe tasarımlarında nubuk kumaşlardan faydalanılır. Rahatına ve şıklığına düşkün olan kişiler yaşam alanlarını dekore ederken nubuk kumaşlardan yardım alır. Sandalye, koltuk, kanepe, yatak başı gibi eşyalarda nubuk kumaş kaplaması zarif bir görünüm sunar.

Nubuk Koltukların Özellikleri Nelerdir?

Nubuk kumaşlar katmanlı ve doğal bir yapıya sahip olduğu için koltuk kaplamalarında sık kullanılır. Nubuk koltukların özellikleri yaşam alanlarınızın daha şık ve rahat görünmesini sağlar. Kolay bir şekilde temizlenen nubuk koltuklar günün çoğunu geçirdiğiniz salon ve oturma odası için idealdir. Nubuk koltukları seçerken dikkatli olmanız gerekir. Koltuğun iskelet yapısı, kumaşın kalitesi, tasarım detayları ve dekorasyon stili önem taşıyan kriterler arasında bulunur.

Uzun süreli bir kullanım için yaşam alanlarınıza ve alışkanlıklarınıza göre seçim yapmalısınız. Küçük salonlar için nubuk kumaşlardan üretilen köşe koltuklar modern bir görünüm sunar. Geniş ve büyük salonlarda ise yemekle oturma bölümünü ayrı şekilde dizayn edebilirsiniz. Üçlü, ikili ve tekli nubuk kanepe takımları geniş salonlarda konforlu bir oturma bölümü oluşturur. Nubuk malzemeleri dekorasyona dahil ettiğinizde sıcak tonları ve pastel renkleri kullanabilirsiniz. Nubuk koltuk takımları daha naturel renk tonlarında olduğu için canlı renklerle kombinlenebilir. Yaşadığınız ortamın enerjisini yükseltmek için kullanabileceğiniz renkli yastıklar, çiçekli kırlentler, ton geçişleri ile süslenmiş duvar boyamalarıyla koltuklarınızı odak noktası haline getirebilirsiniz. Koltukların etkileyici bir görünüm oluşturması için farklı kumaşlardan elde edilen kırlentler ile dekore edilmesi gerekir. Keten, pamuk, saten, nubuk, kadife gibi kumaşlardan üretilen kırlentler salon koltuk takımlarında eğlenceli bir tasarım yaratır.

Nubuk koltukların özellikleri;

  • ● Dayanıklı ve sağlam bir yapıdadır. Köşe ve klasik koltuk takımlarında tercih edilen nubuk kumaşlar uzun süreli kullanım sunar. Özellikle çocuklu ve kalabalık aileler için ideal bir seçim olur.
  • ● Leke ve su tutmayan yapısı ile kolay temizlenir. Mikrofiber bez yardımıyla kısa sürede silinebilen nubuk koltuk takımları hijyenik bir kullanım sunar. Lekelenmelere karşı dayanıklı olduğu için çocuk odalarında bulunan koltuk ve kanepeler için uygun bir tercihtir./li>
  • ● Yumuşak ve pürüzsüz dokusu modern bir duruş sergiler. Farklı renk seçenekleriyle her zevke hitap eder. Modern, klasik, minimal ve bohem dekorasyon stilleri içinde dikkat çeken bir yer tutar.
  • ● Sıcak tutan kısa lifleri sayesinde özellikle cilt üzerinde hassas bir temas yaratır. Tüylü olmayan yapısı alerjiye meyilli olan kişiler için ideal bir kullanım sunar. Kolay temizlenebildiği için alerjenlerin birikmesini önler.
  • ● Nubuk kumaşlar üretim aşamasında farklı işlemlerden geçer. Bu nedenle son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Uzun yıllar eskimeden ilk günkü görünümünü sunar.
Nubuk Kumaş Nubuk Kumaş

Nubuk Kumaş Nasıl Temizlenir?

Nubuk kumaş mobilyalarda, giysi ve ayakkabı yapımında sık kullanılır. Doğal malzemeden elde edilen nubuk kumaşları temizlerken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. Kumaşın dokusuna ve yapısına zarar vermemek için uygun temizlik ürünlerini tercih etmek gerekir. Nubuk kumaşları temizlerken sıcak su kullanmaktan kaçınmanız önemlidir. Sıcak suyla yıkanan nubuk kumaşlar çekme yapabilir. Doğal derinin işlem görmesi ile hazırlanan nubuk kumaşlar çok sıcak suya maruz kaldığında yapısında bozulma meydana gelir.

Nubuk kumaşları temizlemek için doğal içeriklerden elde edilen temizlik ürünlerini kullanmanız gerekir. Yoğun kimyasal içeren deterjanlar nubuk kumaşların renginde açılma ve solma yapabilir. Koltuk ve kanepe döşemelerinizi silerken yumuşak bir bez yardımıyla doğal içerikli ürünleri kullanabilirsiniz. Ilık bir suyla silinmesi yeterlidir. Beyaz sabun, doğal sirke gibi ürünler koltuklarınızın temizlenmesine yardımcı olabilir.

Nubuk kumaşların temizlenmesinde yumuşak bezleri kullanmanız gerekir. Sert kıllı fırçalar ve aşındırıcı darbeler kumaşın yapısına zarar verebilir. Nazik hareketler uygulamak yeterlidir. Nubuk kumaş yapısı gereği leke tutmadığı için temizleme işleminde sert hareketlere ihtiyaç duymaz.

Nubuk Kumaş Ne İle Silinir?

Nubuk kumaş yüzeyi pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Bu kumaş türü ile kaplanan koltuk ve kanepelerinizi silerken yumuşak bir bezden yardım alabilirsiniz. Mikrofiber bezler bu işlem için uygundur. Tüy bırakmayan mikrofiber bez nubuk kumaşın yeterli şekilde temizlenmesini sağlar. Suyun sıcaklığı ve tercih edilen deterjanın içeriği önemlidir. Kimyasal deterjanlar yerine doğal temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

Nubuk kumaşların makinede yıkanması uygun değildir. Nubuk kumaşlar için üretilen koruyucu spreyler uzun süreli temizlik sağlamak için idealdir. Temizleme işleminden sonra çevresel etkenlere karşı kumaşı korumak için sprey ürünleri tercih edebilirsiniz. Kuru ve ıslak silme işlemi, elde yıkama, sprey ile koruma nubuk kumaşlar için yeterlidir.

Nubuk kumaşları silerken beyaz kalıp sabun, doğal sirke, kimyasal içermeyen bebek şampuanı gibi ürünler tercih edebilirsiniz. Ovma, fırçalama, sağa sola çekiştirme gibi aşındırıcı hareketlerden kaçınmanız önemlidir.

Nubuk Kumaşın Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Nubuk kumaşın kaliteli olması dayanıklılığını koruması için çok önemlidir. Nubuk kumaşın kaliteli olup olmadığını anlamak için dokunmanız gerekir. Dokusu, yapısı, dayanıklılığı nubuk kumaşın kalitesini belirler. Orjinal nubuk kumaşlar doğal deriden elde edildiği ve çok katmanlı olduğu için eskidikçe şık görünümünü korur. Nubuk kumaş tercih ederken güvenilir markaları tercih etmeye özen göstermeniz gerekir. Sahte nubuk kumaşlar hem yaşam alanlarınız hem sağlığınız için olumsuz bir etki yaratır.

Nubuk kumaşın kalitesi, üretim sürecinde yapılan işlemlere bağlıdır. Rengi, kokusu, dokusu ve görünümü kalite hakkında size bazı ipuçları verir. Üretim aşamasında doğru işlemlerden geçirilmeyen nubuk kumaşlar zamanla çabuk yıpranır ve ilk günkü kalitesini kaybeder. Bu nedenle doğru seçim yapmak çok önemlidir.

İstikbal, dünyanın farklı noktalarına kaliteli ve modern mobilyalar sunan markalar arasında yer alır. Son derece kaliteli nubuk koltuk ve kanepe takımları ile yaşadığınız ortamın atmosferini benzersiz hale getirir. Siz de yaşam alanlarınızı dekore ederken İstikbal’in sunduğu nubuk koltuk ve sandalye takımlarını değerlendirebilir, zevkinize en uygun olan seçeneği hemen satın alabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.