06-02-2024 10:26:47
Kullanışlı Koltuk Kumaşları

En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisi ?

Koltuk kumaşları arasında en kullanışlı olan, gereksinimlerinizi karşılayacak nitelikleri taşıyandır. Deri, şönil, tay tüyü, pamuk, keten, kadife, nubuk gibi koltuk kumaşı türlerinin her biri yapıları gereğince ayrı özelliklere sahiptir. Farklı kumaşlar kullanılarak imal edilen koltuklar içerisinden seçim yapılacağı sırada üründen beklenen niteliklerin doğru tespit edilmesi oldukça önemlidir. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir model isteniyorsa bu özellikleri çokça bünyesinde barındıran nubuk, şönil gibi kumaşlar seçilebilir. Üzerinde toz barındırmayan, su geçirmeyen yapıya sahip bir koltuk arayışındaysanız bütün bu ihtiyaçları karşılayan tay tüyü gibi bir yapıdaki koltuğu edinebilirsiniz. Evcil hayvanlara sahip olanların beklentilerine cevap olarak nubuk ve keten gibi bir koltuk kumaşı türü tercih edilebilir. Gereksinimlerinizi doğru belirleyerek yapacağınız koltuk kumaşı seçimi, yaşam alanlarınızın konforu adına önemli bir karardır. İhtiyaçlara bakılmadan yapılacak olan koltuk kumaşı tercihleri, kullanışsız olmanın yanında dezavantajlar da ortaya çıkarabilir. Beklenen tüm özellikleri taşıyan koltuk kumaşları, kişiler için en kullanışlı koltuk modelleridir.

Kadife Koltuk Kumaşı

Koltuk üretiminde yaygınca kullanılan kadife kumaş, şık görünümü ile yaşam alanlarının dekorasyonunu zenginleştirir. Kadife kumaş kullanılarak imal edilen koltuklar son derece estetik bir görünüme sahiptir. İpek ve pamuktan üretimi sağlanan kadife kumaşa sahip koltukların geleneksel türde olduğu söylenebilir. Bunun yanında naylon veya yün gibi malzemelerden yararlanılarak da kadife kumaşlı koltuklar imal edilir. İpeksi bir hissiyat uyandıran kadife kumaşlı koltuklar, sıkı dokuma yöntemi ile imal edilir. Yapısal olarak hacimli ve yumuşak duran kadife koltuk kumaşı, havlı bir yüzeye sahiptir. Kadife kumaş birbirinden farklı koltuk stillerinin üretim aşamalarında yararlanılan bir kumaş türüdür. Değişik beğenilere sahip bireyler, çeşitli tarzları yansıtan kadife kumaşlı koltuklara yönelebilir. Avangart, modern, nostaljik gibi stilleri yansıtabilen kadife kumaşlı koltuk modelleri, üzerinde farklı detaylar barındırabilir.

Görsel olarak oldukça göz alıcı ve ihtişamlı duran kadife kumaş, geniş renk skalasına sahiptir. Hemen hemen her renkte üretilebilen kadife koltuk kumaşının beğeniler doğrultusunda istenilen modeli seçilir. Koltuğun yerleştirileceği alanın dekorasyon stiline uyum sağlayacak bir kadife kumaş rengi mutlaka bulunur. Kadife koltuk kumaşı, üzerinde toz barındırmayan ve kir tutmayan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda kolayca temizlenebilir ve uzun süreler boyu deforme olmadan kullanılmaya devam edilir. Seçkin tasarımlarda kendine yer edinen kadife koltuk kumaşı, kaliteli ve şık görüntüsüyle tüm yaşam alanlarında dekoratif olması ile öne çıkar.

Kullanışlı Koltuk Kumaşları Kullanışlı Koltuk Kumaşları

Pamuk Koltuk Kumaşı

Pamuk kumaş, çok sık kullanılan mobilyalar arasında bulunan koltukların imalatında yararlanılan kumaş türlerindendir. Pamuk kumaşlı koltuklar, geniş renk seçeneklerine sahiptir. Birçok renkte üretimi yapılan pamuk kumaşlı koltuklar arasından kişisel zevkler doğrultusunda bir seçim gerçekleştirilebilir. Yaşam alanları farklı tarzlarda mobilyalarla döşenebilir. Pamuk kumaşlı koltuklar da mekanların var olan stiline uyacak neredeyse her tür tarzda bulunur. Çeşitli renk kombinasyonlarına sahip olabileceği gibi düz renklerde de üretilir. Pamuk koltuk kumaşı güneş ışığından zarar görmeyen bir yapıya sahiptir. Bu sebeple pamuk kumaşlı koltukların güneş gören alanlarda uzun süreler kalması yapısında bozulma oluşturmaz. Bu özelliği ile açık alanlarda da rahatlıkla kullanılabilen koltuk türleri arasındadır. Pamuk kumaşa sahip koltuklar günlük kullanımlarda lekelenme problemi yaşayabilir. Leke konusunda hassas olan pamuk kumaşlı koltuk tercihlerinde açık renkler yerine koyu renkler tercih edilebilir.

Keten Koltuk Kumaşı

Keten koltuk kumaşı, pamuğa oranla daha çok dokumaya sahiptir. Keten kumaşlı koltuklar farklı doku hissiyatları taşıyacak şekilde üretim aşamalarından geçer. Keten koltukların dokusu; parlak, pürüzsüz, pütürlü veya sert olabilir. Keten kumaşlı koltuklar arasından seçim yaparken sahip olduğu hissiyata mutlaka dikkat ederek isteklerinize uygun bir seçim gerçekleştirebilirsiniz. Keten kumaşa sahip koltuklar uzun süreler boyu kullanılsa dahi formu bozulma yaşamaz. Günlük kullanım sağlansa da ilk günkü dayanıklı yapısını sürdürür. Çok sık koltuk kullanılan alanlarda tercih edilmesi uygun kumaşlar arasındadır.

Yaşam alanını çok fazla insan kullanıyorsa ya da evcil hayvan besleniyorsa, keten kumaş uzun süreli dayanıklılığı sayesinde seçim sırasında öncelikli olan kumaş türlerindendir. Keten kumaşlı koltuk, bakım esnasında zorluk çıkaracak bir yapıda değildir. Üzerinde toz birikmez ve böylelikle temizliğinin yapılması oldukça kolaydır. Lekelenmesi durumunda keten kumaşa zarar vermeyecek yapıdaki temizlik ürünlerinden yararlanılarak pratik bir şekilde hijyeni sağlanabilir. Keten koltuk kumaşı, zengin renk alternatifleri ile her tarzdan yaşam alanına katkı sağlar. Neredeyse tüm renklerde bulunabilen keten kumaşlı koltuklar ortamın dekorasyonuna ve kişisel beğenilere uyum sağlayacak şekilde seçilebilir. Zarif ve hoş görünümlü alanlara kavuşmak için sade veya parlak renklere sahip keten kumaşlı koltukları tercih edebilirsiniz.

Kullanışlı Koltuk Kumaşları Kullanışlı Koltuk Kumaşları

Deri Koltuk Kumaşı

Koltuk kumaşları arasında öne çıkanlardan biri deri koltuk kumaşıdır. Farklı dekore edilen alanların her birine yakışan yapıda olan deri kumaş, şık ortamlar oluşması için sıklıkla tercih edilir. Yaşam alanlarında lüks görünümler yaratmak için tercih edilebilen deri kumaşlı koltuklar, çok yönlü şekilde kullanılabilir. Deri koltuk kumaşına sahip koltuklar iki ayrı türde bulunur. Bunlardan biri gerçek deriden elde edilen kumaştır. Diğeri ise suni yapıdaki deri koltuk kumaşıdır. Gerçek deri, suni deriye göre daha kalın yapıda bulunur. Suni deri biraz daha incedir ve her iki türdeki deri koltuk kumaşlarının da bakımı oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Deri kumaş ile imal edilen koltukların kalitesi modelden modele değişiklik gösterir. Deri koltuk seçimi yaparken modelde kullanılan derinin kaliteli olmasına özen gösterebilirsiniz. Deri kumaşlı koltuklar yapısı gereğince suya dayanıklıdır. Aynı zamanda leke tutmama özelliği ile öne çıkar. Günlük kullanımda zaman içerisinde sararan bir yapıya sahip değildir. Ayrıca yumuşak bir yapıya sahiptir ve üzerinde vakit geçirildiğinde konforlu bir hissiyat yaratır. Bazı koltuk kumaşı türleri gibi zamanla yıpranma özelliği göstermez. Deri kumaşlı koltuklar, yıpranmanın ve hasar görmenin aksine vakit geçtikçe daha estetik hale gelir. Kullanım süresince ilk alındığı günden daha yumuşak bir hale dönüşen deri koltuklar, zamanın onu eskitmesi gibi bir risk taşımaz. Doğru yöntemler kullanılarak düzenli şekilde bakımı gerçekleştirildiği sürece ev, ofis ve diğer birçok alanı görüntüsüyle büyülemeye devam eder.

Şönil Koltuk Kumaşı

Koltuk tasarımlarında sıkça görülen şönil kumaş, kadifeye benzeyen tüylü yapısı ile öne çıkar. Günlük kullanım için uygun olan şönil kumaş ismini şönil iplikten alır. Şönil koltuk kumaşı yapısı gereğince oldukça yumuşak bir dokudadır. Aynı zamanda kalın olması ve sağlamlığı ile vazgeçilmez koltuk kumaşı seçenekleri arasındadır. Şönil kumaşlı koltuklar yüksek dayanıklılığı sayesinde uzun süreler boyunca deforme olmadan kullanılabilme özelliği taşır. Şönil koltuk kumaşı günlük kullanımda lekelere direnç gösteren bir yapıya sahiptir. Ortamların döşeme stillerine uyum sağlayacak çok çeşitli model barındıran şönil kumaşlı koltuk türlü seçenekler sunar. Sade bir ortam ya da şık görünümlü bir alan yaratmak için farklı stillerde imal edilen şönil koltuklardan yararlanılabilir. Şönil kumaşlı koltuk takımlarını sıcak tutan yapısından faydalanmak üzere de tercih edebilirsiniz. Soğuk havalarda büyük avantaj sağlayan şönil kumaş, konfor seviyesini üst düzeye çıkarma rolünü üstlenir.

Kullanışlı Koltuk Kumaşları Kullanışlı Koltuk Kumaşları

Nubuk Koltuk Kumaşı

Nubuk koltuk kumaşı, derinin belli başlı işlemlerden geçmesi sonucunda ortaya çıkar. Doğal bir dokuma yapısında olan nubuk kumaş, uzun ömürlü kullanımıyla yaşam alanlarında yaygınca tercih edilir. Nubuk kumaş farklı şekillerde kategorize edilebilir. Bunların arasında eskitilmiş nubuk veya ipek yer alır. Koltuk yapımında çokça kullanılan nubuk kumaş, birden fazla katmana sahiptir. Tek kat olmaması sebebiyle diğer kumaş türlerine göre daha sağlam bir yapıda bulunur. Nubuk yapısal olarak birçok işlemden geçmesi sebebiyle ısıya karşı yüksek dayanıklılığa sahiptir. Diğer kumaş çeşitleri ile kıyaslandığında ısıya dayanma gücü kat kat daha yüksektir. Nubuk kumaşlı koltuklar su geçirmeyen bir yapıdadır.

Çocukları olan ve içeride evcil hayvan bulunduran hanelerde nubuk kumaşlı koltuklar rahat şekilde kullanılabilir. Nubuk kumaşa sahip koltukların temizliği kolaylıkla yapılır. Mikrofiber veya temizleme fırçaları kullanılarak pratik biçimde temizlikleri gerçekleştirilebilir. Nubuk kumaşlı koltuklar zaman içerisinde eskime gösterse de bu durum görünümünün kötüleşmesine yol açmaz. Zamanla eskiyen nubuk kumaşlı koltuklar vintage bir görüntü taşımaya başlar. Nubuk kumaşı; kanepe, berjer, L koltuk gibi çok çeşitli koltuk türlerine uygulanabilen yapıdadır. Nubuk kumaşlı koltukların vintage, modern, avangart gibi farklı stillere uyumlu olacak türde modelleri vardır. Evin her türlü odasında kullanılabildiği gibi restoran, kafe, otel, ofis gibi alanlarda da nubuk kumaşlı koltuklara yer verilebilir.

Tay Tüyü Koltuk Kumaşı

Tay tüyü koltuk kumaşı, kadife benzeri doğal bir yapıya sahiptir. Kullanımı son derece rahat olan tay tüyü kumaşlı koltuklar, adını dokuma şeklinden alır. Tayların kıllarına benzeyen bir dokuma biçimi ile imal edilen tay tüyü kumaş, sağladığı birçok avantaj sebebiyle sık kullanılan koltuk eşyalarının üretiminde kullanılır. Tay tüyü kumaşa sahip koltuklar, uzun zamanlar geçmesi rağmen dayanıklı kalabilme özelliği taşır. Lekeleri yüzeyinde barındırmayan ve su geçirmeyen yapıya sahip tay tüyü kumaşlı koltukların sağlamlılığın kaynağında bu nitelikler yatar. Tay tüyü kumaş, yapısı gereği sıcak tutar ve bunu yaparken terleme durumları oluşturmaz. Ne kadar uzun süre kullanırsanız kullanın renklerinde solma gibi olumsuzluklarla karşılaşmazsınız.

Geniş renk skalası sunan tay tüyü kumaş, farklı beğenilere hitap edecek bir alternatifi mutlaka içerisinde barındırır. Tay tüyü kumaşlardan üretilen koltuklar sade, modern, pop art gibi farklı tarzlardaki dekorasyonlara uyum sağlayabilecek niteliktedir. İstenilen tarzda bir tay tüyü kumaşlı koltuk takımı bulmak mümkündür. Estetik görüntüsü ile harikalar yaratmayı başaran tay tüyü kumaşlı koltukların bakım aşamasında da sağladığı avantajlar bulunur. Kir ve tozu üzerinde barındırmaz ve yalnızca su ile bile hijyeni sağlanabilir. Etkileyici görünümler oluştururken aynı zamanda temizliği pratik olan bir koltuk seçimi için tay tüyü kumaşlı modelleri incelemek uygun bir karar olur.

Koltuk Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Koltuk kumaşı seçilirken uyulması gereken ilk adım ihtiyaçların doğru belirlenmesidir. Koltuktan beklentilerin ne olduğu, günlük kullanıma elverişli olup olmaması, kalabalık bir ortama yerleştirilip yerleştirilmeyeceği gibi sorulara verilen cevapların farklı olması; seçimlerin de değişkenlik göstermesine sebep olur. Evcil hayvanların ya da çocukların bulunduğu yaşam alanlarında öncelik, kumaşın sağlamlık düzeyinin yüksek olmasıdır. İhtiyaçları bu yönde olanlar kolay temizlenebilen, uzun süre dayanıklılığını koruyabilen modelleri tercih edebilir. Ayrıca lekelendiğinin belli olmaması için koyu renk tonlarındaki koltuklara yönelim gerçekleştirilebilir. Açık alanda konumlandırılacak bir koltuk için kumaş tercihi yaparken, güneşten etkilenmeyen yapıda olup olmadığı kontrol edilebilir. Gereksinimlerin doğru belirlendiği kumaş tercihleri sonucunda yaşam tarzınıza uyumlu ve kullanışlı koltuk modellerine sahip olabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.