09-02-2024 13:12:35
Balkon Duvar Dekorasyonu

Balkon Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkon duvar dekorasyonu yaparken geniş bir alana sahip olmuyoruz. Bu yüzden hem şık gözükecek hem de boğucu olmayacak bir dekorasyon yapmanız ve balkonunuzu daha yaşanılası kılmanız için kullanabileceğiniz bazı yöntemler mevcut.

Balkon duvarını dekore etmeden önce nasıl bir tarz istediğinize karar vermelisiniz. Eğer çiçekleri seviyorsanız saksıların ağırlıkta olduğu bir dekorasyon tarzı benimseyebilirsiniz. Dekorasyon fikirleri ve dekorasyon için neleri kullanılabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Balkon Duvarı Dekorasyonu İhtiyaçlarınıza Uygun Nasıl Yapılır?

Balkon ailenizle ve arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirdiğiniz bir alan. Bu yüzden de balkonunuzun güzel görünmesini ve kullanışlı olmasını istemeniz oldukça doğal. Peki, hangi balkon duvar dekorasyon ürünlerini seçmelisiniz? Cevap oldukça basit: ihtiyacınız olanları seçmelisiniz.

Buna karar vermek için önce nasıl bir balkon istediğinizi düşünün. Sade ve ferah mı yoksa canlı ve renkli mi? Bu sorulara cevap verdikten sonra balkon duvar aksesuarları ve balkon duvar süslemelerini inceleyebilirsiniz. Örneğin; çiçek bakmaktan hoşlanmıyorsanız ya da vaktiniz yoksa çiçekli bir dekorasyon yapmak yerine ışıklandırma gibi seçeneklere yönelebilirsiniz.

Ne istediğinize ve ihtiyaç duyduğunuza karar vererek balkon mobilyası seçme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Balkon Duvar Dekorasyonu Balkon Duvar Dekorasyonu

Balkon Duvarı Dekorasyonu İçin Duvar Yüksekliği Neden Önemlidir?

Balkon duvar dekorasyonu yaparken dikkate almanız gerekenlerden biri de balkon duvarı yüksekliğidir. Balkon duvarının yüksekliği üstüne monte edebileceğiniz rafların sayısı ve takılacak süslerin yüksekliği gibi pek çok detayı etkiler. Bu yüzden de dekorasyon ürünlerini alırken duvar yüksekliğini göz önünde bulundurmalısınız. Yüksek bir balkon duvarına sahipseniz alacağınız süslerin uzunluğunu arttırabilir ya da koymak istediğiniz rafların sayısını arttırabilirsiniz.

Ancak aklınızdan şunu çıkarmayın; yerinizin çok olması tamamını doldurmanız gerektiği anlamına gelmez. Balkon duvarı dekorasyonunu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Bu yüzden çok yükseklere raf monte etmek yerine boş bırakabilir ya da sade bir ışıkla süsleyebilirsiniz.

Balkon Duvar Dekorasyonu için İpuçları ve Fikirler

Balkon duvarı dekore ederken kullanabileceğiniz pek çok dekorasyon ürünü vardır. Bu dekorasyon eşyalarını kendi zevkinize ve tarzına göre kombinleyebilirsiniz. En popüler balkon duvarı dekorasyon fikirlerinden biri askılı çiçek kullanmaktır. Özellikle çiçek aşıkları için biçilmiş kaftan olan askılı çiçekleri, balkon duvarına ahşap bir raf monte edip çiçekleri asabilirsiniz. Böylece duvarınız rengarenk ve canlı gözükebilir.

Balkon duvarınızı ahşaptan yapılmış duvar saatleri gibi asması kolay dekorasyon ürünleriyle de canlandırabilirsiniz. Farklı şekillerde, tasarımlarda ve renklerde duvar süsleri de asabilirsiniz.

Balkon Duvar Süsleri Nasıl Uygulanır?

Balkon duvar süsünü istediğiniz duvara çivi çakarak asabilirsiniz. Duvar süslerinin arkasında duvara kolayca asılması için bir boşluk bulunabilir. Bu boşluğu kullanarak duvar süsünü rahatlıkla asabilirsiniz. Bazı duvar süslerinde de ip bulunur. Çivi çaktığınız ya da bir askılık koyduğunuz duvara bu ipi geçirerek duvar süsünü asabilirsiniz.

Balkon Duvar Çiçekliği Nasıl Düzenlenir?

Çiçeklikler saksıları içindeki çiçekleri bir arada tutmayı hedefleyen stantlar olarak bilinir. Çiçekliklerin pek çok tasarımı bulunur. Saksı içindeki çiçekleri yan yana, üst üste ya da paralel bir şekilde konumlandırır. Estetik açıdan oldukça şık olan ve kullanımı da kolay olduğu için çokça tercih edilen bir üründür.

Balkon duvar çiçekliğini düzenlerken kaç tane çiçek koymak istediğinize, çiçeklerin büyüklüğüne karar vermelisiniz. Ardından ihtiyaçlarınıza uyan bir büyüklükte ve tarzda bir çiçeklik edinip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Balkon Duvar Saksılık: Bitki Dekorasyonunun Temel Adımları

Balkon duvarına monte edilen ve saksı koymaya yarayan balkon duvar saksılıkları balkonunuzu süslemek için gereken alanı sağlar. Bitkileri seviyor ve ilgilenmek istiyorsanız kesinlikle bir saksılık almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece çiçeklerinize daha rahat bakabilir ve canlı bir balkonun tadını çıkarabilirsiniz.

Balkon Duvar Aksesuarları Seçenekleri Nelerdir?

Balkon duvar aksesuarları pek çok renk ve tasarım çeşidine sahiptir. Ahşap tonlarından rengarenk seçeneklere kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Işıklar, duvar süsleri (deniz yıldızları, nazarlıklar vs.), saksılıklar ve daha nicesi. Siz de evinizin ambiyansına ve zevkinize en uygun balkon duvar aksesuarlarını inceleyebilir ve beğendiklerinizi alarak balkonunuzu süslemeye başlayabilirsiniz.

Balkon Duvar Rafı: Kendi Tasarımınızı Yaratma Rehberi

Balkonda zaman geçirmeden duramıyorsanız balkon duvar rafı sizin için ideal bir seçim olabilir. Rafın üzerine balkonda kullanmak istediğiniz eşyaları koyabileceğiniz gibi dekoratif biblolar ile de süsleyebilirsiniz. Kavanozlarınızı depolayabileceğiniz, kitaplarınızı ya da çiçeklerinizi koyabileceğiniz balkon duvar rafları oldukça işlevseldir. İstediğiniz renk ve tasarıma sahip balkon duvar raflarını inceleyip en beğendiğinizi alabilirsiniz.

Balkon Duvarı Boyama: Doğru Teknikler ve Renk Seçimi

Açık bir balkona sahipseniz balkon duvarını boyarken binanın dış cephesine aykırı renkler seçmemeye dikkat edin. Gün ışığını evin her yerinden daha fazla alacağı için evin diğer odalarında kullandığınız renklerden daha koyu bir renk seçebilirsiniz.

  • ● Balkon duvarı alçısız ise dış cephe boyası kullanabilirsiniz. Böylece rulo fırça izi bırakmamış olursunuz.
  • ● Balkon duvarını koyu bir renkten açık bir renge boyamak istiyorsanız birkaç kat örtücü astar ya da geçiş astarı kullanın. 4-5 saat sonra boyamaya başlayabilirsiniz. Yine boya katları arası 4-5 saat beklemelisiniz.

Balkon Duvar Kâğıdı Nasıl Seçilir?

  • ● Evinizin tarzına en uygun renk ve tasarıma sahip bir duvar kâğıdı seçebilirsiniz.
  • ● İstediğiniz duvar kağıdını seçtikten sonra boyutuna karar vermelisiniz. Gerekli olanın %10 fazlasını alarak küçük düzeltmeler için hazırlıklı olursunuz.

Balkon Duvar Kaplama: Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları

  • ● Duvar kâğıdını duvara yapıştırmak için sürümü en kolay olan çok amaçlı tutkalları kullanabilirsiniz.
  • ● Duvara astar kâğıdı uygulayın. Pürüzsüz bir yüzey elde edeceksiniz.
  • ●Çekül yardımıyla ilk parçayı yerleştirin.
  • ●Ardından dikkatli bir şekilde duvar kağıdını yayın.
Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.